10 éves a Budapest Park – igaz történetek a kulisszák mögül

Written by on 2022. 11. 04

Backstage címmel jelent meg Sajó Dávid könyve.

Egy hely a város közepén. Egy hely, ahol az év nagy részében fesztiválfeelinged lehet. Egy hely, ahol profi a fény- és hangtechnika, hatalmas a színpad, remek a hangulat. Egy hely, ahol a zenészek akkor is örömmel töltenek időt, ha nincs koncertjük. Egy hely, ahol a stáb családként működik.

Tíz évvel ezelőtt, a Zöld Pardon bezárása után néhány lelkes fiatal gondolt egy nagyot, és olyan rendezvényhelyszínt képzeltek el a városban, amely képes betölteni a hatalmas arénás koncertek és az alkalmi fesztiválok közötti űrt, és tavasztól őszig színpadot teremt a magyar és külföldi zenei élet szereplőinek. Az elmúlt tíz évben az elképzelés valósággá vált, s mára a Budapest Park fogalommá, illetve a zene- és szórakoztatóipar megkerülhetetlen tényezőjévé vált.

A könyvben a sztorik és a zenészek személyes élményei mellett látványos kép összeállítást is találunk.

A szerző, Sajó Dávid a színfalak mögött az elmúlt hónapokban kötetlen beszélgetésekben próbálta megfejteni a titkot, hogy hogyen lett a Park az ország könnyűzenéjének egyik meghatározó tényezője. A szervezők is őszintén mesélnek arról, hogyan jött az ötlet, hogy egy teljesen elhagyatott, gazos területre álmodjanak egy ilyen monumentális helyet, illetve végigkalauzolják az olvasókat azon, hogy a 2012-es, nem titkoltan döcögős indulás után hogyan todott ekkorát fejlődni.

A Backstage leginkább olyan, mint egy napló; szókimondó, őszinte válogatás eddig még le nem jegyzett sztorikkal. Ilyen átfogó zeneipari körkép korábban még szórakozóhelyről nem készült.

 

A Happy Hours vendégei: Sajó Dávid, a könyv szerzője; és Ferencz Sándor a Budapest Park brand managere, a projekt vezetője

Adásban: 2022.11.04.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió