10 kép, ami kendőzetlenül mutatja be Dubaj “szépségét”

Written by on 2021. 05. 31

1. Délutáni dugó avagy dubaji autókiállítás

Kép: yakubanto/ Instagram

Az köztudott, hogy Dubaj utcáit díszes autók töltik meg, mégis a képet látva csodálkozva vesszük tudomásul, hogy ha ott egy forgalmi dugóban állnánk a városban, nagy valószínűséggel Ferrarik és Lamborghinik  vennének minket körül. A kép kitűnően mutatja, hogy Dubajban nem feltétlenül egy Ferrarival lehet a legjobban kitűnni…

2. Mentőautó… csak stílusosan

Kép: Lifebeyondsportmedia

Sosem tudhatod, hogy melyik lesz az utolsó utad… akkor miért ne szállhatnál ki stílusosan? Ne adja Isten, hogy bárkivel bármi történjen, de egy biztos: a dubaji mentőautók a maguk 300 km/h-ás sebességükkel a világ leggyorsabb mentőautói. A dubajiak azt vallják, hogy a betegeket és sérülteket a lehető leggyorsabban a kórházakba kell szállítani és ezzel nehéz vitatkozni.

3. Modern felfogású közlekedés

Kép: Imgur

Már láthattuk, hogy egy átlagos dubaji modern, fényűző autóval közlekedik, de akkor mivel közlekednek a szupergazdagok? A képen látható férfi pédául a házi oroszlánján. A helyiek bizonyára irigykednek erre az emberre, amikor munkába menet házi kedvencével vág át a dudáló forgalmon. Az kérdés csak az, hogy hogyan parkolja le gyönyörű háziállatát?

4. Sportoló robotok

2021-ben nem mehetünk el amellett, hogy az e-sport egy meghatározó sportággá nőtte ki magát. Dubajban azonban tovább tágították a sport fogalmát: az ő értelmezésük szerint robotok is versenyezhetnek. Dubajban az egyik legnépszerűbb sport a teveversenyzés, ahol a tevék tetején robotok ülnek. A sport legélvezetesebb része, hogy a fogadni is lehet a versenyzőkre.

5. Földöntúli bevásárlóközpont

Nem meglepő, hogy a világ legnagyobb bevásárlóközpontja Dubaiban található. A bevásárlóközpont több mint 500 ezer négyzetméteren terül el, és több mint 1200 üzletnek ad otthont! 2011-ben ez a bevásárlóközpont volt a leglátogatottabb épület a világon. Az üzleteken kívül a bevásárlóközpontban hatalmas akvárium és egy állatkert is található. A bevásárlóközpont továbbá helyet ad egy SEGA témájú vidámparknak és egy másik, kizárólag gyerekeknek tervezett vidámparknak is!

6. Pingvinek a sivatagban?

Hogy hogyan tudnak a pingvinek megélni a világ egyik legmelegebb országában? A válasz egyszerű: egy fedett síközpont segítségével. A síközpont a hőmérséklete elég hűvös ahhoz, hogy a pingvinek otthon érezzék magukat. Nem tudunk mindenki nevében nyilatkozni, de mi szívesen lecsúsznánk egy olyan dubaji fedett sípályán, ahol pingvinek figyelnek minket a partvonalról.

7. Élet a sivatagban

Kép: capturedblinks/ Instagram

Sajnos a kevés eső és a rettentő hőség miatt Dubaj nem a legkedvezőbb hely a növények termesztéséhez. A Dubai Miracle Garden azonban a világ legnagyobb virágoskertje, emyl 250 millió növénynek ad otthont. A színes virágok és a hűvös formatervezés együttesen teszik kötelező dubaji turistacélponttá.

8. Tenisz mennyország

Kép: Imgur

Nyilvánvaló, hogy Dubaj építészete az emberiség képességeinek teszteléséről szól. Ez a teniszpálya több mint 300 méterre van a talajtól, és az ultra elegáns Burj al Arab szálloda tetején található. Roger Federert és Andre Agassit egy barátságos mérkőzésre hívták meg a mennyei pálya tetejére. Mondjuk mi kíváncsiak vagyunk, hogyan lehet ott fent akkora szélben zavartalanul játszani. Mindenesetre a tériszonyosoknak biztosan nem ajánljuk! Illetve bele se merünk gondolni abba, hogy mi történik akkor, ha egy olyan nagy magasságból leröpülő teniszlabda valakit fejen talál…

9. Luxus istálló

Kép: Imgur

Dubaj az egyetlen hely a világon, ahol ha azt mondják neked, hogy úgy élsz, mint a lovak, akkor azt nem sértésnek, hanem elismerésnek szánják. A dubaji lovak a képen látható módon márványpadlós és festett mennyezetű istállókban vannak elszállásolva.

10. Arany automata

Kép: Imgur

Könnyen pórul járhat valaki, amikor egy dubaji üzlet vagy étterem csak aranyban fogad el fizetést. A készpénzzel ellentétben az aranyat elég nehéz pénztárcában vagy zsebben hordani, erre találták ki a bankautomata-szerű aranygépeket, amelyeknek az az egyetlen funkciójuk, hogy a készpénzt átváltják aranyra. A gépeket annyit használják, hogy hetente kétszer kell őket újratölteni.

További képek: illumeably.com


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió