10 okos tipp, hogy otthonod végre rendezett legyen

Written by on 2020. 10. 07

Már így is elég nagy káosz van a világban, így az utolsó dolog, amit szeretnénk, hogy otthonunkban is káosz legyen.

Sokan töltjük napunk egy részét azzal, hogy keresgéljük zoknink hiányzó párját, hogy aztán nem sokkal később a véget nem érő “nem láttad véletlenül” kérdésekkel bombázzuk családtagjainkat. A jó hír az, hogy az örökös keresgélésnek véget lehet vetni, elég ha fontolóra veszünk néhány okos tippet.

Bored Panda portál összeállított egy listát tele praktikus és elképesztően egyszerű ötletekkel, melyek biztosan segítenek abban, hogy otthonod rendezettebb legyen. Mi ezek közül elhoztuk a 10 legpraktikusabbat, hogy a cikk olvasása után ne csak a házat, de megvalósíthatatlan ötleteket se kelljen rendezgetni.

1. Egy egyszerű mód a kábelek elrendezésére. Így biztosan nem gabalyodnak össze és főleg nem tűnnek el.

2. Régi könyvtartókkal könnyedén szét lehet választani a pólókat, hogy ne mindig csak a fölső három póló legyen használatban.

Sokunk számára az otthonuk rendben és szervezetten tartása valóban ijesztő feladatnak tűnhet. Amikor körülnézünk, csak az elképesztő mennyiségű felesleges dolgot látjuk és nem tudjuk eldönteni, hogy hol kezdjünk neki a szervezésnek.

”Egy dolog tudomásul venni, hogy nem vagy elégedett a status quo-val, egy másik pedig, ha van már jövőképed arról, hogy mennyivel könnyebb lehet az életed, mikor már a tér teljesen rendezett lesz” – mondja Erin Mursch, a KonMari elismert tanácsadója és az „Organized For Good” alapítója.

3. Előtte és utána kép. Sokkal átláthatóbbak így az ékszerek és sokkal nagyobb kedvvel válogat belőlük az ember.

4. A “még el nem olvasott könyvek” polca.

A szakértő azt javasolja, hogy mindenki tegyen fel magának olyan kérdéseket, amelyek a cél felé mutatnak. A  “Miután az otthonod rendezett lesz, hogyan fog megváltozni a napi rutinod?; Milyen tevékenységeket fogsz élvezettel csinálni otthonodban?” – kérdések feltétele meggyorsíthatja a folyamatot és közelebb vihet ahhoz, hogy otthonod egyszer újra rendezett legyen.

“Mindössze időre és energiára van szükséged. Az egyik legnagyobb hiba, hogy az emberek túl hamar tervezik meg a tárolást” – mondja Erin, aki szerint egy jó ötlet sokkal többet ér, mint sok felesleges tároló eszköz megvásárlása.

5. Egy hatalmas doboz helyett, melyben össze-vissza törnek a karácsonyi díszek, csak használj tojástartót!

6. Így már nem kell felemelned az összes kis tányért, hogy a nagyobbakhoz juss.

7. Az átláthatóbb apukás cipőpolcokért.

8. Egy kis rendezettség a zuhanyba.

9. Rengeteg helyet takaríthatsz meg, ha nem hajtogatod, hanem feltekered a törölközőt.

10. Ne dobd ki a kiürült konzervdobozt, hanem fedd le színes szalaggal és csinálj belőle ceruzatartót!

Van olyan ötleted, amit szívesen megosztanál másokkal? Írd le kommentben! 


Continue reading

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió