2020: Dolgozz otthonról!

Written by on 2020. 01. 16

Ahogy a világ egyes részei egyre jobban összekapcsolódnak egymással, úgy válik az otthonról való munka egyre könnyebbé és kivitelezhetőbbé. Az internet és különböző alkalmazások segítségével a vállalatok lehetővé teszik azt, hogy ne kelljen folyamatosan ingázni a munkahelyekre és vissza.

 

A legtöbb embernek ez nagyon jó hír, hiszen azok, akik a központtól viszonylag messze laknak, sokkal rugalmasabban tudják megválasztani a munkahelyeiket és szabadabban építhetnek karriert. Az otthonról való munka kiegyenlíti a munka és magánélet közötti mérleget, hiszen a munkát el tudod végezni otthon is anélkül, hogy a munkának megfelelő ruhába átöltöznél és bemennél a városba.

Az ilyen távoli munkát lehetővé tevő területek közé tartozik az ügyfélszolgálat, az oktatás/képzés, az értékesítés, a számvitel/pénzügyek, az orvostudomány/egészségügy, illetve a számítógéppel és informatikával foglalkozó munkák. A FlexJobs megállapította, hogy még mindig a felsorolás két legutóbbi területe teszi ki a legígéretesebb ‘távolibarát’ karrierterületeket.

“A legfigyelemreméltóbb változás, amelyet az elmúlt évben láttunk nem annyira a távoli állások mennyiségének növekedése, hanem a vállalatok által felkínált távoli munkakörök sokszorozódása” – nyilatkozta Sara Sutton, a FlexJobs alapítója és vezérigazgatója. “A vállalatok kibővítik azoknak a szakmai pozícióknak a körét, amelyek az otthoni munkát lehetővé teszik” – fogalmazott. Becsléseik szerint a távoli munka 159% -kal nőtt az elmúlt 12 évben.

Az 5 legnépszerűbb otthoni munka a könyvelő, az ügyfélszolgálat képviselője, a projektvezető, a nővér és az író. A leggyorsabban növekvő távoli karrierkategóriák közé tartozik a művészet, a kreatív munka, a grafikai tervezés és a fordítás.

Források: 1 2 3

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió