2020 legjobb képén két, egymást vigasztaló pingvin szerepel

Written by on 2020. 12. 22

Rengeteg különleges kép készült ebben a kivételes évben, mégis egy egymást vigasztaló pingvin párosról készült kép a legjobb mind közül az Ocean Photograph Awards szerint.

A díjnyertes kép (tobiasvisuals | Instagram)

Az év elején robbant be az interneten a fénykép, melyen két ausztrál pingvin látszólag vigasztalja egymást a városi fényekben. Sokan eddig is szívmelengetőnek tartották a képet, most viszont az év legjobbjának is megválasztották az Ocean Photograph Awards 2020-on. A képet Tobias Baumgaertner készítette Melbourne-ben.

A kép az OPA közönségdíját nyerte el, melynek Baumgaertner képén kívül még négy másik döntőse is volt. A kép sikere egyáltalán nem meglepő, főleg ha megismerjük a mögötte álló történetet.

(tobiasvisuals | Instagram)

„Egy önkéntes keresett meg és mondta el nekem, hogy a fehér pingvin egy idős nőstény, aki elvesztette a párját és a tőle balra álló fiatalabb hím társa is hasonló cipőben jár. Azóta rendszeresen találkoznak, vigasztalják egymást és órákig állnak egymás mellett a közeli város táncoló fényeit figyelve. Három teljes éjszakát töltöttem ezzel a pingvin kolóniával, amíg sikerült ezt a képet elkészítenem” – írja Baumgaertner, akinek azért tartott olyan sokáig a kép elkészítése, mert a pingvinek folyamatosan „mocorogtak, és egymás hátát dörzsölték, tisztították.”

Baumgaertner ezután köszönetet mondott mindenkinek, aki támogatta a fotó elkészítését és hozzátette, hogy reméli mindenkinek akkora örömet okoz a kép, mint neki. A visszajelzések és az elismerés alapján úgy tűnik, hogy az embereknek nem csak örömet okoz a kép, de meghatónak és elgondolkodtatónak is találják.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió