A Belvárosi Színházban debütált A kellékes

Written by on 2022. 10. 24

A kellékes új helyen, új energiákkal várja régi és új nézőit! Múlt szerdán a Belvárosi Színházban játszotta Kern a darabot, amit idén még két alkalommal, november 17-én csütörtökön és december 3- án szombaton láthatunk.

Bieder József előadás után teszi a dolgát, pakol az üres színpadon, s fölnézve közönséggel, méghozzá telt házzal találja magát szembe. Először megriad, nem tudja, hogy oldja meg ezt a szokatlan, már-már szürreális helyzetet, végül megdicsőül. E hajdani segédszínész, ez az örök háttérember mesélni kezd az életéről, ami a színház, s a színházról, ami az élete. Tán nem az első, de alighanem utolsó „fellépésén” minden képességét, tapasztalatát és képzeletét mozgósítva elvarázsolja, elszórakoztatja mindazokat, akiket a nézőtéren lát.

Eberhard Streul kellékes-revüje nyomán Parti Nagy Lajos írt magyar darabot egy színházi kellékes nagy pillanatából, színházi estéjéből. Pazar ritmusban előadott, szívmeleg anekdoták fantasztikus művészekről, a magyar színházművészet ikonjairól, egy feledhetetlen este, Kern András jutalomjátéka várják azokat, akik megnézik a produkciót.

A bemutató 2008-ban volt, azóta töretlen a Vígszínház és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésben létrehozott előadás sikere!

 

A Happy Hours vendége:  Kern András, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész 

Adásban: 2022.10.24.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió