3. Budapest Art Week

Written by on 2018. 03. 07

2018. április 17-22. között immáron harmadik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb képzőművészeti eseménysorozatát a Budapest Art Week-et, amely egy igazi vizuális élménykavalkád lesz. 72 helyszínen, 96 kiállításon és 80 kiegészítő programon vehetünk részt Budapesten és Szentendrén.

A világ kulturális csomópontjaiban – Londontól Berlinen és Bécsen át Szingapúrig – már évek óta rendeznek hasonló, nagysikerű eseménysorozatokat. A világ térképén most már mi is rajta vagyunk, hiszen lehetőséget kapunk arra, hogy jobban és közelebbről megismerkedjünk a helyi művészeti irányzatokkal, az alkotókkal és a munkáikkal. A Budapest Art Week három éve indult a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretein belül, azzal a céllal, hogy az érdeklődők egyetlen karszalaggal látogathassanak végig számos fővárosi képzőművészeti helyszínt és vehessenek részt különleges programokon – idézte fel az eseménysorozat szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Bérczi Linda, a Budapest Art Week alapítója és vezetője.

Hat nap alatt elismert klasszikus, illetve új-generációs galériák és vezető múzeumok gyűjteményeinek széles skálájából válogathatunk. Kizárólag az Art Week alatt látogatható majd a Teslában helyet kapó, Szuszpenziók című csoportos tárlat, amelynek kurátora Kukla Krisztián művészettörténész. A Budapest Projekt Galériában pedig a Ferenczy Bálint fotótörténész által létrehozott Itt van a város, vagyunk lakói címmel a budapesti mindennapokat bemutató fotókiállítás tekinthető meg. A kiállításon április 18-án a kurátor beszélget az alkotókkal az ötlettől a megvalósításig.

Vezetett séták

A galériás és múzeumi szervezett sétákra mindig óriási az érdeklődés. Idén már hétközben is indítanak túrákat, hogy minél többen részt vehessenek ezeken a különleges alkalmakon. Kifejezetten izgalmasnak hangzik a Boldog herceg – köztéri séta a Duna két partján, melynek során megismerhetjük a kortárs magyar szobrászat látványos darabjait. A másik túráért egészen a föld alá kell lemennünk, mivel csak egyszer (vasárnap) lesz “4-es metróséta” Erő Zoltánnal, a metró vezetőtervezőjével.

Beszélgetés az alkotókkal

Április 22-én, a Nyitott Műtermek Délutánja keretében 6 helyszínen maguk a képzőművészek várják személyes beszélgetésre az érdeklődőket. Itt betekinthetünk a műtermek kreatív légkörébe, megismerhetjük az alkotási technikájukat és a műveik születési folyamatait.

Filmvetítések, workshopok

A kiegészítő programok közül kiemelkednek a Várkert Bazár-beli filmvetítések (Raffaello: A festőfejedelem
British Museum Hokuszai – A nagy hullámon túl) és workshopok.

További információk: ITT

Kép: Ribáry Manuéla, Unsplash/rawpixel.com


Reader's opinions

Comments are closed.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió