3 trükk, ami feloldja a mentális akadályokat céljaid elérésében

Written by on 2020. 01. 17

Mi akadályozza meg a siker elérését? Egy inkompetens főnök? Mérgező munkatársak? Vállalhatatlan munkakörnyezet? Vagy meglepő módon az álmaid útjában álló személy igazából csak… te vagy?

Hatalmas kihívást jelenthet az előrehaladás céljaid felé, hogyha erőteljes mentális akadályokkal szembesülsz. De vajon hogyan lehet ezeket semlegesíteni, hogyan tudsz túljárni önmagad eszén?

1. A kudarc feldolgozása

Ne feledd: a kudarc olyasmi, amit mindannyian megtapasztalunk munkánk, karrierünk és életünk során. Az egyik mentális akadály, amivel sok ember szembesül az az, hogy sokan nem hiszik el magukról, hogy képesek véghez vinni azt, amit akarnak. Ez az akadály felerősödik, ha az első próbálkozásra folytonosan nehézségekbe és sikertelenségekbe ütközünk. Nem szabad elfelejteni, hogy egy sikeres út nem minden lépése jár győzelemmel. Tanuld meg megragadni a kudarcokat, amikkel szembenézel, hiszen minden kudarc egy lépéssel közelebb visz a sikerhez.

2. Példaképek keresése

Nagyon egyszerű azt hinni, hogy a sikerhez bizonyos készségekkel kell születni. Ha úgy gondolod, hogy nem rendelkezel a megfelelő képességekkel, akkor azzal csak önmagadnak teremtesz akadályt. Helyette inkább tanulmányozd azokat az embereket, akik olyanok, mint te, csak már végrehajtották azt, amire te vágyakozol. Kérj tanácsot, tölts velük időt, ha lehetséges. Ez jelentősen megnövelheti a magabiztosságodat utad folytatásához.

3. Találd meg a célod

Tényleg el akarsz érni valamit, vagy csak úgy érzed, hogy csinálnod kell valamit? Miért akarsz elérni egy bizonyos célt? Milyen alapvető okai vannak annak, hogy pontosan azt a célt akarod elérni? Legyél őszinte magaddal arról, amit igazán el akarsz érni, tisztázd a fejedben a céljaidat, máskülönben neheztelni fogsz magadra, ha elrontasz egy olyan dolgot, amelyet valójában soha nem is akartál véghez vinni.

Források: 1 2 3


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió