36. évadját nyitotta meg a Radnóti Színház

Written by on 2021. 09. 09

„Jó, hogy újra együtt vagyunk; kívánom, hogy így legyen az egész évadban!” – így nyitotta meg a Radnóti Színház 36. évadját Kováts Adél igazgató.

Alapvetően arra számítanak, hogy végigjátsszák az évadot, de egy olyan, többlábon álló tervet dolgoztak ki, ami működik, ha korlátozások lesznek és akkor is, ha egyáltalán nem tudnak játszani.

Kováts Adél igazgató megnyitotta a 36. évadot

Remélhetőleg még az évben befejeződik a Paulay Ede utcai építkezés, ami miatt a Radnóti színpada már negyedik éve szinte lefeleződött. A színpad felújítását – bízva abban, hogy folyamatosak lesznek az előadások – júniusra tervezik, de egy nagyobb álom szerint a nézőteret is átalakítanák.

A 2021/2022-es évad hét bemutatóval és további tizenhárom, már repertoáron lévő darabbal telik meg. Sorban az első Roberto Bolaño Vad nyomozók című regényének színpadi változata, Kelemen Kristóf rendezésében. A történetben egy hetvenes évekbeli, mexikóvárosi, underground költőmozgalom életébe pillanthatunk be. A hónap végén debütál Valló Péter rendezésében az Egy csepp méz. Az angolszász színházi közegben rendkívül népszerű színdarabban egy fiatal lány vágyai és keserűségei, anyjához való viszonya és nélküle megélt terhessége kerülnek a fókuszba, mindezeken keresztül pedig a marginalizált helyzetben lévők élete. Októberben mutatják be Bálint András új önálló estjét, a Szerb Antal Száz verse című előadást, majd jön Schiller Don Carlosa, és még az év végén Tom Stoppard Travesztiák című színdarabja.

Szophoklész Antigonéja a 2022-es év első bemutatója lesz a Radnótiban, és jövő májusban debütál a Ray Bradbury regénye alapján színpadra írt 451 Farenheit. Stream-előadások továbbra is lesznek, ezek közül többet már felvettek. A Radnóti Ifjúsági Műhely az új évadban folytatja a Hosszútávú programot a középiskolások számára. Folytatódik az előző évadban nagy sikerrel indult részvételi színházi műhely, melyre ismét a felnőtt korosztályt várják. A Kazinczy utcai Radnóti Tesla Laborban a saját progresszívebb, kísérletezőbb előadásaik mellett független produkciók is helyt kapnak.

A Happy Hours mai első vendége Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, képek: radnotiszinhaz.hu

A beszélgetés még visszahallgatható ITT:

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió