48 óra a kódok világában: újra Budapestre érkezik a népszerű kódolóverseny

Written by on 2021. 10. 13

Újra Budapestre érkezik a népszerű kódolóverseny, a JunctionX hackathon.

Hat éve indult hódító útjára a Junction-mozgalom Finnországból, az ebből kinövő JunctionX hackathon-sorozat pedig villámgyorsan letarolta a globális tech közösséget és a kódolók kedvencévé vált világszerte.

A nemzetközi megmérettetés most Budapestre hívja a tehetséges IT-fejlesztőket jövő péntektől vasárnapig, hogy innovációikkal és szakmai felkészültségükkel lenyűgözhessék a piaci nagyágyúkból álló zsűrit – és a közönséget. A jutalom nem marad el, a legjobb csapatokat ugyanis akár 3000 euróval díjazzák, ötleteiket pedig a zsűriző vállalati szakértők támogatásával akár meg is valósíthatják! Nagy lehetőség ez a magyar fejlesztők számára, hiszen akár személyesen is versenyezhetnek a budapesti kódoló maratonon.

A szervezők jövő szerdáig várják az összeszokott csapatok és a magányos farkasok jelentkezését. A hackathon menetrendje egyszerű: a nevezők a verseny elején megismerkednek a különböző kihívásokkal, majd azonnal meg is kezdhetik az ötletelést. Ezt követően pontosan 2 nap áll majd rendelkezésükre, hogy összeállítsák a projektjüket bemutató 2 perces videót, illetve leadják az elkészített forráskódot. Mivel a  videó elsődleges célja, hogy „eladja” a zsűrinek a fejlesztők által kitalált ötletet, a prezentációkon kívül tartalmazhat vicces animációkat vagy akár demókat, a lényeg, hogy megmutassa, a nevezők sikeresen kombinálták a kreativitást és technológiai tudást a kihívás teljesítéséhez.

Többezer eurót érthet a legjobb megoldás

A JunctionX Budapesthez csatlakozó vállalati partnerek által kitalált és szponzorált kihívások nyertesei 1500-2000 euró értékű nyereménnyel gazdagodhatnak minden győzelemmel, az abszolút győztes pedig összesen 3000 eurós pénzdíjjal távozhat. Az indulók számára azonban a bőkezű díjazás mellett az is vonzó lehet, hogy a nemzetközi közösségnek és a vállalati partnerek képviselőinek is megmutathatják magukat, a legjobb ötletekre pedig akár le is csaphatnak a szponzorok.

Nevezési díj nincs, regisztrálni még jövő szerdáig lehet. A Happy Hours mai vendége Varga Károly, CraftHub ügyvezetője, az esemény szervezője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: app.hackjunction.com

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió