5 dolog, amivel senkinek sem tartozol magyarázattal

Written by on 2019. 03. 12

Hányszor érezzük egy nap, hogy valamit meg kell tennünk? Hogy nem érezzük jól magunkat egy társaságban, egy barátságban, de meg akartuk győzni a körülöttünk levőket a mi vélt igazunkról. Önbecsapás helyett adjunk magunknak annyi szabadságot, hogy ne kelljen magyarázkodnunk érzések miatt.

Ha bizonyos dolgok miatt magyarázkodunk egy másik embernek, megadjuk neki a hatalmat felettünk. Ráadásul az értelmetlen magyarázkodás által rengeteg energiát pazarolunk el, és „elhallgattatjuk” saját belső énünket. Íme 5 dolog, amit senkinek sem kell megmagyarázni.

Hit

A hited a legbensőbb és legszemélyesebb dolgod. Természetesen lehet róla beszélni, de senkinek nem kell megmagyarázni, hogy te éppen miért abban a dologban, istenben hiszel, ami segít, vezet az utadon.

Szerelem

Nem kell megmagyaráznod, hogy miért szerettél bele egy adott emberbe. Szívügyekben nincsenek racionális magyarázatok és ha te „Montague-ként” egy „Capulet-et” szeretsz az a te legbensőbb ügyed. Az ítélkezést úgysem lehet megúszni, de a magyarázkodás már nem a te dolgod.

Sose magyarázkodj – a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked. – Elbert Hubbard

Bocsánat

Ha valaki rád akarja erőltetni azt, hogy kérj valakitől bocsánatot, amit te nem érzel igazságosnak, sőt nem sajnálod és újra meghoznád ugyanazt a döntés, akkor nem kell bocsánatot kérned.

via GIPHY

 

Pénzügyi befektetések

A saját pénzedet abba fekteted be, amibe jónak látod. Ha ez legó, arany, kötvény, lakás, bakelit vagy bármi más, akkor nem tartozol elszámolással mások felé.

Megjelenés

Az öltözködésünkkel ugyanúgy kommunikálunk, mint a szavainkkal, gesztusainkkal, azonban hajunk színét, szakállunk fazonját, cipőnk, táskánk stílusát nem kell megmagyarázni.

+1 Bókok

Nem kell hamis bókokat osztogatnunk azért, hogy valaki a társaságunkban jobban érezze magát.

Végezetül ne feledkezzünk meg arról, hogy amit mások gondolnak rólunk, az nem a mi dolgunk, és emlékezzünk arra is, hogy mi pont úgy vagyunk elegek, ahogy vagyunk. Nincs mit bizonyítanunk. Ha legközelebb belső késztetést érzünk, hogy igazoljunk valamit, akkor ne feledjük: csak azt tudjuk irányítani, amit gondolunk és érzünk.

Képek: Unsplash/Isaiah Rustad


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió