53 éve nyerte el az Aranylabdát Albert Flórián – Jazzy Lexikon

Written by on 2020. 12. 04

53 éve annak, hogy magyar labdarúgó először és utoljára elnyerte a legjobb európai focistának járó Aranylabdát. A Ferencváros legendás 9-ese, Albert Flórián a skót Jimmy Johnstone-t és az angol Bobby Charltont megelőzve nyerte el a France Football által alapított díjat.

A magyar futball története során számos nagy formátumú labdarúgó tette tiszteletét a honi és a nemzetközi futballpályákon, ám közülük csak kevesen örvendtek olyan népszerűségnek, mint Albert Flórián. Pályafutásának hosszú évekig tartó csúcsain nem csupán az ország első számú sportolójának számított, de korának egyik legismertebb médiasztárja is volt, akivel újságokat lehetett eladni, s aki rendszeres tévészereplőként a képernyők elé vonzotta a lelkes nézők seregeit.

Ma már nehéz szavakba önteni, hogy Albert Flórián mi mindent tudott a pályán, de annyi biztos: ha megindult, akkor elképesztő dolgokat művelt mind a labdával, mind az ellenfelekkel. Ráadásul nem csak hallatlan gólerősségével tűnt ki, de tökéletesen látott a pályán. Mesteri labdákat adott csapattársainak, éppen ezért rakta Baróti Lajos kapitány a hátravont csatár (hamis kilences) posztjára.

További információ


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió