6 dolog, amit jó, ha tudunk házasság előtt

Written by on 2019. 03. 26

Szoktál horkolni? Tudod, hogy egy katasztrófát hagysz magad után reggeli készülődés közben? És mi van a zuhanyzóban hagyott hajszálakkal? Tudod, hogy hogyan kezeld a csalódásokat, és mik lehetnek azok? Ezekre a kérdésekre viszonylag könnyűszerrel tudunk válaszolni, de van 6 dolog, amit mindenképpen tudnunk kell házasság előtt.

  1. Ismered az értékrendjét?

Nem kell ahhoz nagyon sokáig ismerkedni valakivel, hogy tudd mi a fontos neki, és azok hogyan befolyásolják életét. De lényegtelen is, hogy meddig tart ezt megismerni, a fontos az, hogy tudd az értékeit, és jobb esetben egyetérts velük.

Lehet, hogy tudod, hogy melyik templomba jár (ha jár), de azt tudod, hogy valójában miben hisz, mi alapján éli az életét? Mi a helyzet a családdal és a hűséggel? Ezek hogyan befolyásolják döntéseit? Az értékrendünk alapján éljük az életünket, és ezek egy házasságban is sok kis vagy nagy döntést is befolyásolnak. Ha tudod, hogy mik számára a prioritások, a közös döntéshozatal és a közös élet sokkal könnyebb lesz.

  1. Ismered honnan jött?

A reményeink, a félelmeink, az álmaink mind alakítják a személyiségünket és meghatározzák, hogy hogyan élünk még akkor, amikor a szüleink fedele alatt laktunk. Ezért tudj meg minél többet arról, hogy milyen volt az élete mielőtt belecsöppentél.

Kérdezd a legboldogabb emlékeiről, és a legrosszabbakról is. Mit gondol a szülei gyereknevelési szokásairól, milyen tradíciókat vett át tőlük? Hogyan mutatja ki az érzéseit, mit látott, mit tanult ezzel kapcsolatban? Milyen ember szeretne válni a jövőben?

  1. Tudd meg mennyire fontos neki, hogy gyereke legyen

Egyértelműen fontos tényező, hogy akar-e gyereket, ez azoknak a dolgoknak az egyike, amiben szeretnél közös nevezőn lenni vele. De többet is megtudhatsz abból, hogy vannak-e ilyen tervei a jövőre nézve. Hány gyereket szeretne, nyitott-e az örökbefogadásra, ha úgy alakulnának a dolgok. Ha ezekben nem értetek egyet, később nagyobb gondot okozhat.

  1. Tudd, hogy miért akar megházasodni

A házasságot sok pár egy kötelező lépésnek vesz, mert ezt várják el tőlük. De a valódi okok később akár csalódáshoz is vezethetnek.

Tudd meg, hogy miért akar elvenni. Hisz abban, hogy az élete egyik célja a házasság? Azt gondolja, hogy te és a házassággal járó természetes áldozatok jobb emberré teszik? Családot szeretne? Bármi is az oka, kompatibilisnek kell lennie kettőtök nézőpontjának a kérdésben.

  1. Ismerd meg a házasságtól való félelmeit

Sokunknak vannak félelmei a házasságtól, még azoknak is, akik kicsi koruk óta az esküvőjüket tervezik. A helyzet az, hogy nem csak megházasodni akarunk, hanem a jó házasság a cél. És ez ezerszer nagyobb feladat, mint kitalálni az ültetőkártyák színét.

Fél, hogy nem tudja majd kezelni a nehéz helyzeteket? Vagy, hogy a szenvedély elmúlik a gyerek és a mozgalmas napi rutin mellett. Bármitől is fél, az teljesen normális. Viszont ezeket még a nagy nap elött meg kell beszélni. Emiatt ezek a félelmek nem növekedhetnek tovább kezeletlenül.

  1. Tudd, hogy megörül-e érted

Néha elfelejtjük, hogy a házasságban mi a legfontosabb. Hogy szeressétek egymást és együtt legyetek. Az akarat, hogy együtt akartok lenni centrális lépcső az úton a házasság felé. És ha minden jól megy, mindez nem fog elenyészni, csak mélyülni fog a szerelme irántad.

Unsplash/Josh Felise, Pexels/Andre Furtando


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió