60 éves siket hölgy átevezte az Atlanti-óceánt

Written by on 2020. 01. 31

Egy 60 éves gyógyszertári dolgozó az első olyan siket ember, aki átevezett egy óceánt. A hölgy csapata közel 5000 kilométert evezett az Atlanti-óceánon.

BBC

Mo O’Brien lányával és barátnőjével a karib-szigeteki Antigua partján landoltak, miután 49 napot utaztak a Kanári-szigetekről kiindulva. Csütörtöki megérkezésük a leggyorsabb női trióvá teszi őket, akik megcsinálták ezt a kihívást.

BBC, Talisker Whisky Atlalntic Challenge

A trió párosával evezett, 4 órás váltással, utána 2 órás pihenővel, ezt az állandó ciklust folyamatosan megtartva. O’Brien azt mondta, hogy a tengeri betegség, a vízhólyagok és a folyamatos alváshiány mellett egy “nagy tanulási folyamat” volt a legénység számára siketségének kezelése.

“Megkönnyebültem, hogy itt lehetek, de egy részem arra vágyik, hogy még mindig a tengeren legyek. Hihetetlenül élveztem” – mondta Antiguába megérkezve O’Brien.

BBC

A gyógyszertári dolgozó azt is kijelentette, hogy már tervezi átevezni a Csendes-óceánt is. “Miért ne? Csak adjatok egy hetet, hogy lezuhanyozzak és tiszta ruhát vegyek” – viccelődött O’Brien.

Források: 1 2


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió