60 éves táskát találtak egy iskolában

Written by on 2020. 02. 20

Tavaly tavasszal valaki az amerikai North Canton középiskolában nagyon ledöbbenhetett, amikor egy lenyűgöző ereklyét talált egy szekrény melletti fal sarkában. 

North Canton City Schools Facebook

Az iskolai szekrény és a fal közé be volt zsúfolva egy kicsi, vörös kézitáska, amelyet por és pókhálók borítottak. Közelebbi megfigyelés után a szerencsés megtaláló felfedezte, hogy a táska egy Patti Rumfola nevű hölgyhöz tartozik.

A táska tartalmából arra lehetett következtetni, hogy Patti – aki valamikor az 50-es/60-as években járhatott abba az iskolába – körülbelül 14 éves volt, amikor elveszítette az értékes táskát és a benne lévő kincseket.

North Canton City Schools Facebook

A táska megtalálása akkora figyelmet kapott a Facebookon, hogy sikerült az iskolának megtalálnia Patti családját. Sajnos, mint kiderült, Patti 2013-ban életét vesztette.

Patti öt gyereke viszont az ősszel összeült, hogy anyjuk tinédzserkori titkait felderítsék. Azóta az iskola engedélyt kapott rá a családtól, hogy megosszon néhány fotót a táska tartalmáról. Az egyik képen 9 pénzérme látható, ami közül egyet-egyet minden gyerek eltett az anyjukra való emlékezés jelképeként.

North Canton City Schools Facebook

További képekért látogasd meg a North Canton City Schools Facebook oldalát!

Források: 1 2

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió