62 éves ember megdöntötte a plankelés világrekordját

Written by on 2020. 02. 25

Egy 62 éves egykori amerikai tengerészgyalogos 8 óra 15 perc és 15 másodpercig plankelt, és ezzel megdöntötte a plankelés világrekordját.

A plankelés egy olyan gyakorlat, amelynél az embernek a két alkaron kell megtartania magát úgy, hogy az egész teste megfeszül. A legtöbb ember fél percig is alig bírja magát megtartani.

George Hood ‘csupán’ 14 perccel múlta felül az előző rekordot, amelyet még 2016-ban Mao Weidong állított fel Kínában. Hood elérulta, hogy körülbelül 2100 órát plankelt a felkészülés során.

Hood a Guinness Rekordot abból a célból szerette volna megdönteni, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az edzés mekkora mértékben tudja javítani a mentális egészséget.

Tűzz ki célokat, jegyezd az eredményeid, dönts rekordokat. Minden más csak gyakorlás kérdése”

– mondta George Hood még 2007-ben. Ez az idézet virított csapatának pulóverén, míg ő a világrekordért küzdött.

A planker azt mondta, hogy a rekorddöntéshez teljesen el kellett szakadnia a való időtől. “Ez egy művészet és készség, amelyet elsajátítottam az évek során” – mondta.

Hood sikeres kísérlete alatt rockzene szólt, valami, ami hozzásegítette őt gyermekkori álmának megvalósulásához. Hood mindig is arra vágyott, hogy rocksztár lehessen, és azt mondja, ebben a 8 óra 15 percben teljes mértékben az lehetett.

Forrás


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió