7 tavaszi bakancslistás program

Written by on 2018. 03. 16

Annak ellenére, hogy az elkövetkező néhány napban még kicsit borús és hideg lesz az idő, a tavasz szélsebességgel robog felénk, ezért összeszedtük nektek, azokat a bakancslistás programokat, amire mindenképpen érdemes időt szakítani.

Látogassunk el a Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnokába!

A felújított csarnok 70 évig nem volt látogatható, azonban most egészen április 2-ig (10:00-17:00 között) ingyenesen megcsodálhatjuk. A múzeum átfogó rekonstrukciójának köszönhetően újra régi pompájában ragyog. A csaknem 900 négyzetméter alapterületű, középkori bazilika belső terét megidéző terem egyedülálló falfestményeinek megújításán 70 restaurátor dolgozott, akik hozzávetőleg 2500 négyzetméter falfelületet varázsoltak újjá. A munkálatok során 1500 liter konzerválóanyagot és csaknem 100 kilogramm, különböző színű pigmentet, valamit 5,5 kilogramm aranyat használtak fel. A teljes múzeum október végén nyílik majd meg a nagyközönség számára.

Piknikezzünk!

Végy egy plédet, néhány szendvicset, házi sütit, egy üveg bort és irány Budapest egyik szépséges parkja. Garantált, hogy ettől pikk-pakkra elfelejtjük a legkínzóbb téli depressziót is.

Ideális helyszínek:

  • Gellért-hegy
  • Tabán
  • Margitsziget
  • Fűvészkert
  • Filozófusok kertje
  • vagy a Normafa

Menjünk el a Budapest Art Week-re!

Nemrég bővebben is írtunk az április 17-22. között levő eseménysorozatról, ahol galériákat, kiállításokat nézhetünk meg és különleges kiegészítő programokon vehetünk részt. 72 helyszín, 96 kiállítás és 80 plusz program! Nem érdemes kihagyni!

Cseresznyefavirágzás: a kihagyhatatlan program!

A tavasz egyik, ha nem a legszebb pillanata, amikor kivirágoznak a cseresznyefák. Lélegzetelállítóan gyönyörű látvány és épphogy csak két hétig tart, ezért már most beírhatjuk magunknak április elejére ezt a programot.

Kézműveskedjünk!

Akár húsvétra, akár anyák napjára nagyszerű ajándék lehet egy kézzel készített festmény, cipő, ékszer vagy éppen csokoládé. Workshop-ok garmada közül válogathatunk, de ha jobban szeretünk egymagunk tenni-venni, akkor a következő videó alapján egy isteni likőrt is készíthetünk. Az igazán bevállalósak még az üveget is saját maguk késztik el!

Tandem, oldalkocsis motor, bringóhintó, és tuk-tuk

A szerelmünkkel mindenképpen próbáljuk ki a tandem biciklizést, hiszen a jó móka mellett gyakorolhatjuk a kölcsönös bizalmat és a csapatmunkát. Emlékszünk még arra dokumentumfilm sorozatra, amelyben két idős hölgy utazta körbe a világot egy oldalkocsis motorral? Igazi retró hangulat, amit biztos, hogy mi sem felejtünk el! A Margitszigeti bringózást mindenki szereti, ezért idén tavasszal is kerítsünk sort rá. Ha többen vagyunk, akár versenyezhetünk is: Na ki ér előbb a Víztoronyhoz? Többféle Tuk-Tukkal utazhatunk Budapest utcáin, azonban az eredeti thaiföldi Tuk Tuk semmihez sem fogható élményt nyújt. Ne felejtsük el magunkkal vinni a kedvenc zenéinket!

Egy séta mezítláb?

A tavasz egyúttal azt is jelenti, hogy végre megszabadulhatunk a vastag ruhadarabjainktól. Ha nem szeretnénk megvárni a tengerparti nyaralást egy kis mezítlábas sétához, akkor menjünk el valamelyik ingyenesen látogatható parkba, ahol különböző típusú talajokon mozgathatjuk át a talpizmainkat, ami jótékony hatással van az egész testünkre, sőt a testtartásunkra is. Vannak, olyan parkok, ahol a gyerkőcök és a babakocsi mellett a kutyánkat is magunkkal vihetjük.

Képek: Stocksnap.io/Allef Vinicius, MTI Fotó: Szigetváry Zsolt, Freepik/prostooleh


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió