7 úticél, ha egyedül szeretnél utazni

Written by on 2020. 01. 10

1. Izland

A Globális Békeindex szerint Izland a világ legbékésebb országa. Egy szuper hely az egyedüli utazáshoz, hiszen rendkívül biztonságos hely férfiak és nők számára egyaránt. Szinte mindenki beszél angolul és számos városnéző program közül lehet választani.

2. Botswana

A legjobb út Botswana megtekintéséhez a safarin keresztül vezet. Még ha technikailag egyedül is vagy, csomó emberrel lesz lehetőséged együtt utazni. És egy hétnyi 0-24-ben való együttlét után biztosan életreszóló barátságokra fogsz szert tenni.

3. Guatemala

Gringo Trail egy olyan kiránduló útvonal, ami kettészeli Közép-Amerikát – maradj rajta és biztos lehetsz benne, hogy összefutsz más egyéni utazókkal is. Guatemala egy nagyszerű úticél, hiszen annyi látnivaló van: tengerpartok, hegyek, városok, falvak. Biztos, hogy nem fogsz unatkozni.

4. Málta

A kis, Olaszországhoz közeli sziget az egyik legbiztonságosabb ország a világon, tehát bármerre lehet szabadon sétálgatni félelem nélkül. Ezen kívül egy gyönyörű hely, hihetetlen látványvilággal. A tengerpartok elképesztőek, a víz kristálytiszta és persze meleg van egész évben.

5. Grúzia

Grúziában nagyon turistabarátok az emberek, de még pont annyira, hogy ne legyenek túl erőszakosak. Nagyon olcsó hely, és ha egy felfedező vagy, biztosan találni fogsz hátizsákos társakat, akik csatlakoznak hozzád. Viszont ha egy kis magányra vágysz, rengeteg többnapos túrán vehetsz részt, ahol bőven lesz időd gondolkodni és egy kis friss levegőt szívni.

6. Nepál

Ha ténylegesen egyedül szeretnél lenni, arra Nepál a legmegfelelőbb hely. Egy túrázós kiruccanás a hegyekbe biztosan felfrissít, az útvonalak pedig olyan menedékházakhoz vezetnek, ahol nyugovóra lehet térni éjszakára.

7. Malajzia

Malajzia is tökéletes hely az egyedüli utazáshoz, hiszen majdnem minden helyi beszél angolul, ami nagy mértékben megkönnyíti az ottlétet. Annyi a tenni- és látnivaló, hogyha senkivel sem ismerkedsz össze, akkor sem fogsz unatkozni. Feltétlenül tölts időt a tengerparton és a helyekben is.

Források: 1 2 3


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió