9. FODISZ Esélyegyenlőségi Futam, ahol a rajtszámok mögött az élet maratonistái futnak

Written by on 2021. 10. 08

A legkisebb táv a legnagyobbakkal

A 36. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon, szombaton 13.20 órakor elrajtoló mezőnyben indulók számára van, hogy egy-egy mozdulat, egy következő lépés, egy jobb eredmény elérése maratoni teljesítmény, emberfeletti erőt kívánó próbatétel. Fogyatékossággal élők. Hétköznapi hősök és parasportolók. Nem könnyű pálya az övék, de kitartásukkal, életigenlésükkel példát és erőt adnak sorstársaiknak és az ép embereknek egyaránt.

De a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által szervezett Esélyegyenlőségi Futam nem a küzdelmekről, a fájdalmakról, a nehézségekről, hanem az örömről, a felszabadultságról, a közös sportolás élményéről szól majd. A futófesztivál legrövidebb, 500 méteres távját teljesítve, egy mezőnyben fut látás-, hallássérült gyermek, intellektuálisan sérült és mozgásában korlátozott fiatal, szervátültetett és Down-szindrómás, autista és halmozottan sérült egyaránt, és velük futnak családtagjaik, kísérőik, barátok és pedagógusok, edzők és a fogyatékos világgal szolidaritást vállalók

A több mint 500 fős mezőnyben az egyéni nevezők, családok mellett számos intézményi csoport tagjai is indulnak. A rendezvényre még a helyszínen is lehet nevezni, és adománygyűjtés is lesz.

A „bordó pólósok” között ott lesz többek között a FODISZ Tehetségtámogató Programjának és Adománygyűjtésének két nagykövete: Drávucz Rita, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, kislányával Flórával és Boronkay Péter, világ- és Európa-bajnok paratriatlonista családjával.  Továbbá paralimpiaia bajnokok: Ekler Luca atléta,  Kiss Péter Pál kajakos, Konkoly Zsófia, Vereczkei Zsolt és Pap Bianka  úszók, valamint Kenderesi Tamás, olimpiai bronzérmes úszó. És két nagyszerű előadóművész is csatlakozik: Kárász Eszter énekesnő, színésznő és Csórics Balázs színész.

A Happy Hours mai vendége Koós-Lukács Tímea, a FODISZ kommunikációs igazgatója!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: fodisz.hu

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió