9 tárolási megoldás a legkisebb kuckókba is

Written by on 2019. 01. 15

Minél kisebb a lakásunk vagy életterünk, annál nehezebb azt szépen rendben tartani. Van viszont egy jó hírünk! Létezik néhány apró trükk, amivel még azok is sokkal szebbé és kevésbé zsúfolttá tudják tenni az otthonukat, akiknek semmi érzékük nincsen a design-hoz.

Kosarat a polcra!

Amikor kis helyen lakunk, muszáj minden négyzetcentimétert alaposan kihasználni. Ez viszont könnyen zsúfolt érzetet eredményezhet. A megoldás: kosárba az apróságokkal! A kosarak, vagy dobozok segítéségével rendet teremthetünk. Nem sok pici dolgot, hanem csak néhány nagyobb egységet látunk, így nincs olyan érzésünk, hogy átláthatatlan káosz uralkodik körülöttünk. Plusz előny: a kosarak bármit elrejtenek, így nem baj, ha nem állítunk mindent az élére a szobában.

Tároló az ágy alatt

Vége az átláthatatlan ruhahalmoknak a sarokban! Az ágy alá rejthető tároló igazi ajándék! Nem foglal extra helyet a szobában, ráadásul ápol és eltakar, senki nem fogja észrevenni, hogy mekkora rendetlenség uralkodik benne. Egy egyszerű láda, nagyobb doboz is megteszi – de egy igényes, fa kivitel azért sokkal elegánsabb és stílusosabb.

A leghelytakarékosabb fogas

Nem mindenkinek van helye akasztós ruhásszekrények vagy állványok számára. A madzagos – vállfás megoldás nagy előnye, hogy a ruhákat nem csak vízszintesen, hanem függőlegesen is lehet tárolni rajta, így pedig rengeteg hely takarítható meg.

Létrás polcok

Hasonló elven működnek ezek a létrás – akasztós polcok is. Ezt a bútordarabot nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul minden olyan tárgyat, amit máshol, szétszórva tudnánk csak elhelyezni, egyszerűen tárolhatunk rajta. Az újságokon kívül kerülhet rá vállfa, sálak, kendők, törölközők – ha ügyesek vagyunk, egyszerre kapunk dekorációs- és tárolóelemet.

Kozmetikai asztal – könnyen

Ez a sminkasztal nem a szokásos, terebélyes antik darab. Ez csak egy egyszerű deszka, néhány könyvespolctartó elemen. Nem foglal sok helyet és mégis… a legkisebb helyre is csempész egy kis luxus hangulatot.

Még egy kis rendezés: réz poharak

Ha a szépítőszerek mégsem fértek el a sminkasztalon, íme egy újabb, zseniálisan egyszerű találmány. Ez  a tároló néhány réz pohárból készült. Az edényeket műbőr szalag tartja a helyén, az egészet pedig egy darab deszkára függesztették. Nem kell hozzá asztalosnak lenni, hogy otthon is elkészíthessük, ráadásul akár hulladék alapanyagból, sőt, még konzervdobozból is elkészíthető.

Egy ötlet a garázsból

Ezeket az átalakítható tárolókat főleg a műhelyek faláról ismerjük. De ha úgy is el lehet készíteni őket, hogy ne csak praktikusak, de szépek is legyenek, miért ne vihetnénk be a lakásba is őket! Egy felvágott függönykarnis vagy seprőnyél, fúrógép és marófej, illetve egy bútorlap kell hozzá.

Sárgarézcső szobainas

Felújítás, építkezés után mindig képződik egy kis maradék. A feleslegesé vált csövekből ilyen dekoratív szobainast, ruhaállványt lehet készíteni. Ez a munka hegesztést is igényel; úgyhogy nem árt, ha a tervet egy gyakorlott barát valósítja meg – cserébe, ha ügyesek vagyunk, fillérekért leszünk gazdagabbak egy szép, helytakarékos és igényes bútordarabbal.

Falra szerelhető késtartó

A pultra állítható késtartóknak több hátrányuk is van. Könnyen felborulnak, ha egyszer nedves, zsíros kézzel nyúlunk a kés után, az összes többi eszközt is összepiszkoljuk, némelyik kialakítás esetén pedig nem ajánlatos mellényúlni sem… ez a darab mágneses és egy kiérdemesült festékkeverő lapból készült. Szép, érdekes, ráadásul a segítségével értékes tároló helyet spórolhatunk meg a pult tetején.

Kép: Pexels/Mikes Photos, hunker.com/credit: Trisha Sprouse/credit: Sugar & Cloth/Ram Sam Saa/Carrie Waller/Rock My Style/A Beautiful Mess/Caroline Burke/Trisha Sprouse/Trisha Sprouse/Make It Boho

Forrás


Continue reading

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió