A 10 legjobb karácsonyi film

Written by on 2019. 12. 22

Az a különleges a karácsonyi filmekben, hogy még a legrosszabbakat is imádni tudja az ember, hiszen annyi szív, szeretet és melegség rejlik bennük. Összegyűjtöttük azt a 10 karácsonyi filmet, amelyet a nappaliban a kandalló mellett egy gőzölgő forralt borral a kézben bármikor meg lehet tekinteni.

10. Saroküzlet

Ebben az 1940-es filmben két alkalmazott egy budapesti bőröndkereskedésben dolgozik és ki nem állhatja egymást. Viszont mindkettőjüknek van egy titkos levelezőpartnere, de semelyikőjük sem sejtheti, hogy pont a másik az. Egy szellemes és ötletes romantikus történet, amelyet mindenképp érdemes megtekinteni.

9. Hull a pelyhes

Arnold Schwarzenegger egy elfoglalt embert játszik, aki folyamatosan csalódást okozott kisfiának, de idén karácsonykor megígérte, hogy megszerzi neki a Turbo Man akciófigurát, az ünnepek leginkább keresett játékát. De nem ő az egyetlen apuka, aki ígéretet tett…

8. Karácsonyi vakáció

Ez az 1989-es amerikai vígjáték mind zenei és képi világában kiemelkedik a karácsonyi filmek közül. Az Amerikai vakáció és az Európai vakáció című filmekből ismert család karácsonyi kalandjával ismerkedhetünk meg.

7. Holiday

Két nő (Kate Winslet és Cameron Diaz) folyamatos szerelmi csalódásaik miatt meghozzák azt a döntést, hogy lakást cserélnek. Természetesen a csere során egy új pasival is megismerkednek. Nem érdemtelenül karácsony egyik legtöbbet játszott romantikus vígjátéka.

6. Igazából szerelem

Richard Curtis sztárokkal teletömött karácsonyi romantikus vígjátéka pontosan annyi kritikát, mint dícséretet kap. De ez a film tökéletes példája annak, hogy még akik gyűlölik, azok is imádják, mert annyi szeretet és boldogság van benne. Kétségkívül az évtized egyik legbefolyásosabb karácsonyi filmje.

5. Legénylakás

Ebben az 1960-ban bemutatott fekete-fehér romantikus vígjátékban egy egyedülálló férfi beleszeret főnöke szeretőjébe. Az amerikai filmművészet egyik kiemelkedő alkotása, amely a magány és a szerelem története, és a legjobb, hogy december 25-e körül játszódik.

4. Reszkessetek betörők

Macaulay Culkint otthonhagyja családja és arra van kényszerítve, hogy élet-halál harcot folytasson két nem túl okos betörővel. A benne lévő szeretet és humor teszi lehetővé azt, hogy a legmagasabb karácsonyi nézettségszámot hozza a televíziós csatornáknak.

3. Fehér karácsony

Egy 1954-es zenés romantikus vígjáték, melyben egy zenei páros egy lány testvérpárral ismerkedik össze, hogy együtt segítsenek korábbi katonai parancsnokuknak vermonti háza megmentésében.

2. Csoda a 34. utcában

Ez az aranyos kis történet egy olyan embernek a tárgyalásáról szól, aki azt vallja, hogy ő a Télapó. Nem hibázhatsz, ha ezt választod, hiszen egyszerűségével és varázsával biztosan el fog bűvölni.

1. Karácsonyi történet

Egy 1983-as karácsonyi klasszikus film, amely nosztalgikus varázsával hívogatja a családokat a képernyők elé. A történet egy 9 éves kisfiúról szól, akinek egyetlen kívánsága karácsonyra, hogy egy légpuskát kapjon.

Források: 1 2 3 4 5 6 7 8


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió