A 20 LEGDRÁGÁBB CIPŐ A VILÁGON: 2. RÉSZ

Written by on 2019. 05. 10

Elmúltak azok az idők, amikor a cipőket csak a lábunk védelme miatt hordtuk. A különböző anyagokból készült cipők néhány ezer és több millió dolláros összeg között mozognak. Egy jól megválasztott lábbeli befolyásolhatja az egész napunkat, hiszen ki ne alakulna át a végzet asszonyává, abban a pillanatban, amikor felveszi a legdrágább és legszebb magassarkúját? 

Nemrég Isztambulban jártam és arra lettem figyelmes, hogy a nők többsége egyáltalán nem hord magassarkút, illetve csak akkor, amikor valami elegáns esti szórakozóhelyre mennek. Rá is kérdeztem az okára: a válasz nagyon egyszerű, a mindennapi rohangáláshoz nem megfelelő az utcák kövezete, és a kényelem ma már sokkal fontosabb szempont. Budapesten sincs egyszerű dolgunk, gondoljunk csak az Operettszínház vagy Nemzeti Színház megközelítésére. Biztos, hogy nem volt női tervező a csapatban, mert azok a pici térkövek csak arra jók, hogy kitörjük benne a bokánkat. Nem egyszer láttam, hogy férfiak a karjukban vitték be a kedvesüket a Nemzetibe, mert hát mi lett volna a cipővel?! És igen, jogos!

Vannak, akik gyűjtik, mások állandóan cserélgetik és vannak, akik csak vágyakoznak rá. Hiszen ki tudna ellenállni egy a Szex és New Yorkból is jól ismert Manolo Blahnik-nak vagy hasonló szépségnek?

A sorozatban lehetett luxus táskákat kölcsönözni, talán ez női cipőkkel sokkal kockázatosabb vállalkozás lenne, de addig is nézzük meg a világ legdrágább női cipőit! Cikkünk első részében a férfi cipőket nézhetjük meg. Érdemes rákeresni egy-egy márkára, mert azért vannak jóval olcsóbb és ellenállhatatlan darabjaik.

12. Kathryin Wilson Pump-ja– 400.000 DOLLÁR

Kathryn Wilson egy új-zélandi tervező, akinek egy jótékonysági árverése készült munkája töltötte meg a divatlapok címoldalait. Ennek a cipőnek minden párja 50 órányi megfeszített munka eredménye, ami persze rögtön érthető, ha elmondjuk, hogy több millió fontot érő gyémántokkal raktak ki minden darabot. Minden egyes gyémántot egyesével helyeztek el a cipőn. A dekadens megjelenésű darabokat 116 millió forintért ütötték le.

11. Suart Weitzman Diamond Dream Stiletto-i – 500.000 DOLLÁR

Ha valakinek olyan érzése lenne, hogy ez a cikk Sutart Weitzman alkotásait dicsőíti – bocsánat, nem tehetek róla: ez az ember egy egész birodalmat épített fel, amely a világ figyelmét is óhatatlanul megragadja. A Diamond Dream Stilettokat 2500 db, egyenként 30 karátos gyémántból készítették, kézi munkával, így természetesen megragadják a figyelmet. Aki hajlandó 145 millió forintot kicsengetni, máris viheti haza a cipőt a gyűjteményébe.

10. Stuart Weitzman Marilyn Monroe cipői – 1 millió DOLLÁR

Az elmúlt idők egyik legnagyobb sztárjának híres mondata: „A gyémántok a nők legjobb barátai.” inspirálta ezt a cipőkölteményt, olyan gyémántok felhasználásával, amelyeket maga Marilyn is hordott már egyszer. A cipő komoly erőfeszítés és precíz iparosmunka eredménye. 2005-ben Regina King viselte az Oscar-gálán, amelytől nem csak az ő jelenléte maradt örökre emlékezetes, de a cipő ára is közel 300 millió forintra ugrott egy későbbi árverésen.

9. Stuart Weitzman Retro Rose Pumpja – 1 millió DOLLÁR

Weitzman ezt a cipőt az 1940-es évek stílusában alkotta meg. A retro sarkak és a T-alakú pánt ennek a kornak az ikonikus darabjai voltak, mára pedig a cipő az 1 millió dolláros árig tipegett. A lábujj részénél található ornamentika 1800 Kwait gyémántból készült, amelyek mindegyike 100 karát értékű. Ezeken kívül a cipőt még 400 Kwait gyémánttal díszítették. A cipők arról híresek, hogy Diablo Cody, a Juno című film forgatókönyvírója nem volt hajlandó viselni őket a 2008-as Oscar ceremónián, mert csak a „nyálas népszerűségi fogásnak” tartotta őket.

8. STUART WEITZMAN PLATINUM GUILD STILETTOS – 1,09 MILLIÓ DOLLÁR

Mostanra már tudod, hogy a Stuart Weitzman név egyenlő valami nagyon értékessel, különlegessel és csúcskategóriával. A cipőt 464 tiszta gyémánt díszíti. A díszítő pántok eltávolíthatóak, így több verzióban is lehet viselni. Ez a cipő boldogabbá teszi bármelyik nőt, ára: 500 millió forint körül mozog.

7. STUART WEITZMAN WIZARD OF OZ RUBY STILETTOS – $1.6 MILLIó DOLLÁR

Bár a topánkát Óz a nagy varázslója ihlette, nekem elsőre inkább a Tágra zárt szemekből jutott az eszembe egy jelenet. A szemet gyönyörködtető és elbűvölő cipők 123 karátos rubint felhasználásával készültek. Összesen 643 darabot használtak fel hozzá és a világ egyik legritkább fémjét használták fel hozzá. Ne nézzünk rá az árcédulára, csak viseljük! Ára: 464 millió forint.

6. TOM FORD CUSTOM BY JASON ARASHEBEN – 2 MILLIÓ DOLLÁR

Amikor Nick Cannon megszervezte a 2014-es America’s Got Talent tehetségkutató műsort, bejelentésekor egy 580 millió forintos pipőt viselt. Ezzel minden várakozást felülmúlt. Tom Ford cipőjét Jason Arasheben, a jól ismert ékszertervező tervezte. Több mint 14.000 fehér gyémántot helyeztek a fehérarany alapra. A teljes karáttömeg 340 karát volt!

5. STUART WEITZMAN TANZANITE HEELS – 2 MILLIÓ DOLLÁR

Ez a csoda Eddie Le Vian és a Weitzman együttműködésének eredménye. Hogy érdemes-e érte kiadni közel 600 millió forintot? Erről biztosan mindenkinek más a véleménye. A gyémántok és más drágakövek itt sem maradhattak el, ami még vonzóbbá teszi a lábbelit, az a ragyogó ezüst használat, ami egyszerre ad a cipőnek finom és figyelemfelkeltő hatást.

4. STUART WEITZMAN HAMUPIPŐKE CIPŐ – 2 MILLIÓ DOLLÁR

Ez a másik Stuart Weitzman alkotás lenyűgöző olasz bőrből készült. Az inspirációt a népszerű mesebeli karakter, Hamupipőke adta. A csipkeszerű kialakítást 565 gyémánttal érték el, és ha mindez nem lenne elég, akkor a jobb cipellő egy 5 karátos amaretto gyémántot tartalmaz, ami önmagában, több mint 290 millió forintot ér. Hmm hova is vegyük fel?

3. STUART WEITZMAN RITA HAYWORTH MAGASSARKÚ – 3 MILLIÓ DOLLÁR

Rita Hayworth a 40-es évek egyik legfényesebben ragyogó filmcsillaga, a divattörténetben tovább csilloghat. A színésznő egykori fülbevalói a cipő orrának közepén helyezkedik el és az egész megjelenést művészivé, már-már költőivé teszi. Nem hivalkodó, de a szatén fodrokon itt is megtalálhatóak a drágakövek, csakúgy, mint gyémántok, zafírok és rubintok. Ára 870 millió forint, de nem eladó, mivel Hayworth lánya, Yasmin Aga Khan hercegnő tulajdonát képezik.

2. HARRY WINSTON RUBY PAPUCS – 3 MILLIÓ DOLLÁR

Harry Winston ékszertervezője, Ron Winston meg akart emlékezni a hollywoodi klasszikus Óz a csodák csodájának 50. évfordulójáról, ezért úgy döntött, hogy a fiatal Dorothy által viselt rubint papucsokat másolja le. A 4600 rubint felhasználásával egyértelműen belépett a luxus kapuján. Az  1350 karátnyi rubint mellett ezek a gyönyörű cipők 50 karátos gyémántokat is tartalmaznak. A 870 millió forintos replika, jóval túlmutat az eredeti vörös flitterezett párján.

1. DEBBIE WINGHAM MAGAS SARKÚ CIPŐJE – A LEGDRÁGÁBB CIPŐ – 15,1 MILLIÓ DOLLÁR

Hogy mennyibe kerül? 4 milliárd 379 millió forint?! Ez egyszerűen hihetetlen! Nézzük mit tud a cipellő! Ezt a félelmetesen drága darabot születésnapi ajándékként Debbie Wingham tervezte, aki imád luxuscikkeket alkotni. Ezt a magassarkút a világ legdrágább és legritkább drágaköveivel díszítette, például kék és rózsaszín gyémántokat használt. Ehhez adjunk még hozzá egy kis platinát, 24 karátos aranyat és aranyfestést, a legfinomabb bőrt, végül még ne felejtsük el meghinteni 18 karátos arannyal sem. Készen is van a felbecsülhetetlen értékű csoda.

Képek: innen, Pexels/Luis Quintero

Forrás

Ribáry Manuéla


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió