A 20 legdrágább cipő a világon

Written by on 2019. 05. 09

Elmúltak azok az idők, amikor a cipőket csak a lábunk védelme miatt hordtuk. Napjainkban egyre több férfi és nő számára a gardrób ugyanolyan fontos részét képezik a lábbelik, mint mondjuk egy csinos ing vagy szoknya. A különböző anyagokból készült cipők néhány ezer és több millió dolláros összeg között mozognak. Sztároknak, hercegeknek és dollármilliomosoknak okoz sokszor fejfájást, hogy miben is jelenjenek meg egy eseményen, hiszen cipőnkkel ma már a társadalmi státuszunkat is kifejezhetjük.

Sosem felejtem el azt a találkozást dr. Csernus Imrével, amikor finoman szólva leoltott, hogy milyen tré sportcipőben vagyok. Pedig egy márkás, fehér surranóról volt szó, ami ráadásul rettentő kényelmes volt. Innentől kezdve egészen más lett a cipőkhöz való viszonyom. Mindig megfigyelem, hogy milyen cipőket viselnek az emberek és te jó ég, mennyi mindent elárul a gazdájukról! Koszos? Tiszta? Márkás? Utánzat? Magassarkú? Sportos? Klasszikus? „A magas szőke férfi felemás cipőben” korszak véget érni látszik, így nézzük is meg először a legdrágább férficipőket!

  1. AUBERCY DIAMOND – 4,510 DOLLÁR

Az Aubercy 1935 óta hűséges ügyfélkörrel rendelkezik. André és Renée Aubercy alapította a céget, ami a rue Vivienne-nél, a híres párizsi Bourse közelében található. Víziójuk az volt, hogy kivételes minőségű cipőt kínáljanak. Ezek a kézműves cipők a családi műhelyben készülnek, csodálatos bőrmunkával és precizitással.

https://www.youtube.com/watch?v=lOPS-tw8AWU

Cipőikben megtalálható az angol cipők határozottsága, az olasz kifinomult stílus és a francia művészi érzékenység. Érdemes megjegyezni, hogy Párizs utolsó független házaként működik az Aubercy. Rendkívül elegáns és a gyémántberakások által válnak igazán egyedivé.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aubercy (@aubercy) által megosztott bejegyzés,

  1. LOUIS VITTO MANHATTAN RICHELIEU FÉRFI CIPŐ – 10 000 DOLLÁR

Ezt a márkát a divat világában a luxus ábrázolásának tekintik. Minden egyes darab hihetetlenül részletgazdag. Ez a cipő vintage stílusban készült, az aligátorbőr, a bonyolult öltésminták és a fantasztikus motívumok árban közel 3 millió forintot érnek.

  1. NIKE AIR MAG 2016 – 26 000 DOLLÁR

Ha a Vissza a jövőbe második részének és a Nike-nak vagyunk a rajongói, akkor már lehet, hogy jelzáloghitelt vettünk fel a lakásunkra, hogy megvegyük az akkumulátorral és motorokkal működő „önbefűző” csodát. Csupán 100 db készült belőle, ám tulajdonosaik kicsit mérgesek lehetnek, mert nem működik az okoscipő saját andoridos alkalmazásával (a legutóbbi frissítés óta).

https://www.youtube.com/watch?v=cI2nKKrJ9gg

  1. TESTONI FÉRFI CIPŐ – 30.000 DOLLÁR

A Testoni által készített férficipők magukon hordozzák a finom olasz kézművességet, és a lábbelit világszerte minden piacon nagyra értékelnek. Ezek a cipők hihetetlenül könnyűek és teljesen vízállók. Nem csoda, hogy áruk közel 9 millió forint.

  1. TESTONI CIPŐ – 38 000 DOLLÁR

Megkockáztatjuk, hogy a férfiak megegyezhetnek abban, hogy ez a darab lenyűgöző. Csakúgy, mint az ára. Nem csodálkozunk, ha eszünkbe jut Márkus László – Mi került ezen a fotelon 7200 Ft-ba? – kiváló kabaréjelenete, ám semmiképpen nem érdemes szétszedni a cipőt! De íme mégis némi magyarázat: a cipő előállításához a világ legjobb aligátorbőrét használják, ami rendkívül tartós. Annak ellenére, hogy a márka egészen 1929-ig nyúlik vissza, a Testoni kivitelezése jóval meghaladja az idejét, a legújabb norvég technikákat ötvözik a hagyományossal, így tudják elérni, hogy ezek a bőrcipők teljesen vízállók, ami valljuk be nem hátrány.

  1. NIKE SO CAL AIR FORCE 1 SUPREME MAX – 50,000 DOLLÁR

Első ránézésre egy deszkás cipőre hasonlít a Nike futurisztikus cipője, ami az egyik legdrágább a polcokon. Igazán extravagáns darab, melynek tartósságát tovább növelte a cég. Felső részük bőrből van, míg az alsó rész 3M fényvisszaverő anyagból készült. A neonzöld csík pedig finom tapintású.

  1. AIR JORDAN SILVER – 60 000 DOLLÁR

Minden kosaras és kosárlabdát kedvelő fickó álma egy ilyen sportcipő, ami kényelmes, állati jól néz ki, és a maga kategóriájában már-már egy műalkotás, nem utolsó sorban pedig a legdrágább kosárlabda cipő. Ára kb. 17,5 millió forint.

  1. NIZAM SIKANDAR JAH CIPŐJE – 160 000 DOLLÁR

Ez a cipő Sikandar Jah, a 18. századi indiai Hyderabad uralkodójáé volt. Uralkodásának idején Hyderabad közelében hozták létre a brit katonai területet. Cipőjének kialakítása rendkívül összetett, az egész cipőt aranyfonallal hímezték és számos smaragd, rubint, gyémánt és egyéb drágakövek díszítik. A 46,5 millió forintos cipellő egy torontói múzeum tulajdona, de ellopták. Szerencsére sikerült visszaszerezni az uralkodói lábbelit, de sajnos a rablás során megsérült.

Ezzel véget ért a férficipők rangsorba állítása, hamarosan jövünk cikkünk második részével, ahol a tizenkettedik helyen már egy csodálatos női cipő található.

Kép: Pexels/The Lazy Artist Gallery

Forrás

Ribáry Manuéla


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió