A 3662 darabból álló zongorát adott ki a LEGO

Written by on 2020. 09. 08

Most már mindenki megépíthető saját LEGO zongoráját, melyet az eddigi “legösszetettebb és legnagyobb kihívást jelentő” LEGO késztetnek tartanak.

LEGO

A készlet 3662 darabból áll és miután megépült, 25 teljesen működőképes zongorabillentyűvel rendelkezik. A “hangszer” valamivel több, mint 20 cm magas és 30 cm széles, úgyhogy nem valószínű, hogy egyhamar fel fogja váltani az igazi zongorát.

A zongoraszett ötlete a LEGO egyik ötletelő platformján merült fel, ahol a népszerű játék rajongói benyújthatják saját ötleteiket és bemutathatják saját alkotásaikat. A LEGO Grand Piano-t Donny Chen zongoraművész javasolta, melyhez már egy kész dizájnnal is rendelkezett. A dizájnhoz tartozott egy kotta is, melyet Chen saját maga komponált. Tervezése 10.000 szavazatot kapott a rajongóktól, így a LEGO úgy döntött, megvalósítja az ötletet.

LEGO

A modellben szereplő elképesztő funkciók miatt úgy döntöttünk, hivatalos termékké alakítjuk. Úgy éreztük, ez az ötlet kiszélesíti a LEGO kockák felhasználhatóságának határát”

– mondta a LEGO egyik tervezője, Woon Tze Chee a Forbesnek. Neki és fejlesztői csapatának két év kellett ahhoz, hogy ez az egyedi termék a polcokra tudjon kerülni. Chee négy éve csatlakozott a céghez és azt állítja, a LEGO Grand Piano “messze a legösszetettebb és legnagyobb kihívást jelentő” modell volt, amelyen valaha dolgozott.

Az egyik legnagyobb kihívás annak a biztosítása volt, hogy az alkatrészek minden alkalommal jól és folyamatosan működjenek még akkor is, ha LEGO kockákból állnak össze. Nagyon örülök, hogy végül az igazi zongora funkcióit sikerült egy viszonylag kis modellel replikálni”

– tette hozzá Chee. A termék megjelenése óta eddig szinte csak pozitív vélemény érkezett be, melyek szerint a dizájn kifinomult és elegáns, az összerakása szórakoztató, a zongora pedig hibátlanul működik.

Források: 1 2 3


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió