A fotós lekapott két, morzsáért harcoló egeret – dijat kapott érte

Written by on 2020. 02. 13

Bárki, aki járt már Londonban és utazott már londoni metrón, az ismeri a kis fekete egereket, akik a peronok mentén és a sínek alatt cincognak. Sam Rowley fotóst annyira lenyűgözték ezek a földalatti rágcsálók, hogy egy hétig befészkelte magát az aluljáróba, hogy lekapjon egy ilyen pillanatot.

Egyik éjszaka a fotósnak sikerült egy olyan képet készítenie, amelyen két egér szó szerint harcol egy utas által eldobott ételdarabkán. Ez a kitartás egyből a “Wildlife Photographer of the Year LUMIX People’s Choice award” – ot eredményezte neki. A LUMIX díja Sam Rowley vadvilági fotózási tehetségét ismeri el.

Ahhoz, hogy egy ilyen fotót tudjon készíteni, Rowley-nak késő esti órákban is hason fekve kellett figyelnie az egereket, hogy a tökéletes szögben tudja elkapni a rágcsálókat. A fotósnak szenvedélye a városi vadvilág. Úgy véli, hogy az emberek kapcsolatban állnak a városukban található állatokkal, hiszen ezek a lények köztünk élnek. Továbbá csodálja az állatok kitartását is, hiszen egy nagyon nehéz környezetben kell életben maradniuk.

Ezek a metrók mentén élő egerek egész életüket anélkül élik le, hogy látnák a Napot, vagy fűszálat éreznének a lábuk alatt. Ez (…) egy elég kétségbeejtő helyzet – hónapokig, talán évekig futni az aluljárókban, majd elpusztulni. És mivel nagyon sok egér és kevés forrás van, meg kell küzdeniük egy olyan irreleváns dologért is, mint egy morzsa”

Források: 1 2 3


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió