A Happy Hours vendége Balázs Zoltán színész, rendező, a Maladype Színház vezetője

Written by on 2021. 11. 11

A Maladype Színház előadásai ez Eötvös 10-ben

Az idén húsz éves társulat két éve működik együtt a terézvárosi intézménnyel. Itt az oktatási, közművelődési és szabadidős tevékenységekkel párhuzamosan rengeteg kulturális programot is találnak az érdeklődők.

A Maladype Színház művészei remek kapcsolatot ápolnak az Eötvös 10-zel. A közeljövőben két darabjukat is láthatjuk a ház kamaratermében. Decemberben Balázs Zoltán rendezi a Merlint, amit nyáron már Kisvárdán játszottak, de ez lesz a darab budapesti bemutatója. Merlin a kelta mitológia népszerű varázslója, az ördög gyermeke, akit az apja halandónak nemzett, hogy így beteljesíthesse majd akaratát és felszabadítsa az emberek tulajdonképpeni természetét: az eredendő gonoszságot. Merlin azonban nem akar engedelmeskedni és szembeszállva apja sátáni tervével, megalkotja a béke, az egyenlőség és az igazságosság alapelvein nyugvó alternatív világrendet: a Kerekasztal eszméjét, amelyet az ifjú Arthur király lesz hivatott valóra váltani.

Most hétvégén, szombaton és vasárnap is műsoron lesz a Metropolisz. A Fritz Lang 1927-es némafilmje alapján készülőt táncszínházi előadás egyszerre játszódik a jelenben és a jövőben; szól a nagyvárosok forgatagában élő társadalmi rétegek közötti különbségekről, valamint az emberek érzelmei és érdekei közötti válaszfalakról is. A metropolisz átvitt értelemben maga az ember. A nyüzsgő városok kaotikus szervezettsége folyamatos mozgásban van, összeolvad benne a magányos és a társas lét. A Metropolisz egy igen különös gépezet, egy élő organizmus, amely lüktet és lélegzik.

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Kép: maladype.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió