A Happy Hours vendége Presser Gábor!

Written by on 2021. 12. 16

Dalok régről és nemrégről: márciusban Presser Gábor dalai csendülnek fel a Budapest Kongresszusi Központban.

 A művész kvalitásait és jelentőségét aligha kell már ecsetelni. Márciusban egymás után két napon is játszik. Három koncertet. Vagy inkább négyet?  Az érdeklődés akkora, hogy már mindhárom „hivatalos”  előadás teltházas. Nem is csoda, hiszen ezeket az alkalmakat már idén májusban megtartották volna, a kényszerű halasztás következtében pedig csak tavasszal kerülhet sor rájuk.

„Egy negyedik koncertnél engem jobban érdekel egy másfajta találkozás a közönséggel, nevezetesen egy nyilvános főpróba. Csináltam már ilyet, eleinte azt hittem, hogy ez csak a „szakmát” érdekelheti, de nem. Mivel a koncert bizonyos perceiben 40–45‑en leszünk a színpadon, minden dal minden részlete kínálhat megoldani-, „last minute” finomítani-, vagy egyszerűen javítanivalót. Ha kell, leállunk, ha nem kell, annál jobb. Nekünk izgalmas lesz” – mondja a művész. Ennek következtében úgy döntöttek, hogy az első koncert napján, március 12-én a délutáni főpróba is tulajdonképpen koncertté lényegül át.

Emellett megjelent a Presser könyve 2., a tavalyi év egyik nagy bestsellerének, Presser Gábor – remek illusztrációkkal színesített – memoárjának folytatása és befejezése. A páratlanul gazdag életút történetei még messzebbre viszik az olvasót egy gondolkodó művész emlékeinek világába. Barátságok, anekdoták, korrajzok, világhírű zenészek, szakmai kulisszatitkok, minden, ami az első kötetben már nem fért el!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Könyv: lira.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió