A hétvégén Eleven Tavasz a Bartók Béla Boulevard-on

Written by on 2021. 06. 03

Az izgalmas kézműves foglalkozások és a kortárs képzőművészeti vagy éppen gasztronómiai csemegék mellett a színházi programokból sem lesz hiány a Bartók Béla Boulevard nyárváró fesztiválján, az Eleven Tavaszon.

Péntektől vasárnapig feléled a Bartók Béla út, hogy a 11. kerület szívében a kultúra legjavával árassza el az utcát.

 A Juhász Anna Irodalmi Szalon pénteken Frici&Aranka címmel felolvasószínházat tart. Alig több mint száz éve házasodott össze ugyanis Böhm Aranka és Karinthy Frigyes, ezzel pedig nemcsak egy különleges kapcsolat indult útjára, hanem Budára költözött az irodalom is. Ezt a száz évet és a legendás házaspárt idézik meg egy hangulatos, titkokkal teli programon, a Bartók Béla Boulevard új főhadiszállásán, a KultPont és Közösségi Térben.

 A fesztiválon nemcsak a környék irodalmi múltjába, hanem helytörténeti érdekességeibe is bepillanthatunk, a Bartók ANNO elnevezésű sétán ugyanis Mika Edit vezet minket körbe a Szent Gellért tértől a Móricz Zsigmond körtérig. A korzózás közben megtudjuk, milyen világ volt a Sárosfürdő környékén 1896 előtt, és miért érdekes a KolodkoArt-sorozat mini Ferenc József-szobra az egyik korláton.

A jelenetszínházi, gasztro- és irodalmi programok mellett kézműves foglalkozások, kvízek, társasjátékok és gyermekprogramok kavalkádját rakták össze a szervezők. A ma délutáni Happy Hours vendége Jáki Mónika, a Bartók Béla Boulevard menedzsere!

Kezdés: 16:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: weboldal


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió