A hónap végén igazi gasztroünnep lesz Veszprémben!

Written by on 2022. 09. 21

A Balaton Wine & Gourmet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat legnagyobb szabású gasztronómiai vállalása, ahol nemzetközi kitekintés mellett a térség és az ország kulináris öröksége, borkészítési hagyományai valamint a gasztronómia egyre izgalmasabb jelene és jövője állnak a középpontban.

A helyszín a Jezsuita kolostor és Romkert lesz, amely Veszprém egyik legvonzóbb zöldterülete, a fesztiválterek közé beemelve a Kolostor különleges hangulatú belső csarnokát is. A vendégeket jövő  csütörtöktől vasárnapig várják.

Jönnek Michelin-csillagos séfek, top borászok, bor- és gasztronómiai szakértők – a Balaton Wine & Gourmet programjainak kulcsszereplői, akikkel a nagyszínpadon, exkluzív vacsorák során, vagy éppen kerekasztal beszélgetésen találkozhatnak a gasztro ünnep látogatói.

A négy napos fesztivál gazdag programkínálatával egyszerre kíván szólni a gasztronómia, a borkultúra iránt érdeklődő nagyközönséghez és a szakmai látogatókhoz is. Mindezt több helyszínen: a központi nagyszínpadon, a kolostor meghittebb belső terében vagy éppen a borszakmai sátorban. A programok mellett pedig a kiállító partnerek képviselik a régió kulináris jelenét, és várják kóstolókkal a látogatókat.

A gasztroünnep házigazdája Gianni Annoni gasztronómiai szakember lesz. A meghívott vendégek között ott lesz Sárközi Ákos és Tiago Sabarigo   Michelin-csillagos séfek; Eiryo Kudo, aki nyolctételes menüsorral várja a japán konyha kedvelőit; Jásdi István csopaki, és Egly Márk sümegi borosgazták, valamint dr. Fiáth  Attila borakadémikus.

A teljesség igénye nélkül: lesz sushi-show, taiko dobshow, kóstolhatunk paellát és gaspachot, faszénen készült grillételeket, és egy fantasztikus flamenco bemutatóval is készülnek a szervezők.

 

 

A Happy Hours vendége: Mészáros Zoltán, a BWG ügyvezető igazgatója 

Adásban: 2022.09.20.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió