A hónap végén igazi gasztroünnep lesz Veszprémben!

Written by on 2022. 09. 27

A Balaton Wine & Gourmet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat legnagyobb szabású gasztronómiai vállalása, ahol nemzetközi kitekintés mellett a térség és az ország kulináris öröksége, borkészítési hagyományai és a gasztronómia egyre izgalmasabb jelene, lehetséges fejlődési útjai állnak a középpontban.

A helyszín a Jezsuita kolostor és Romkert lesz, amely Veszprém egyik legvonzóbb zöldterülete, a fesztiválterek közé beemelve a Kolostor különleges hangulatú belső csarnokát is. A vendégeket csütörtöktől vasárnapig várják.

Jönnek Michelin-csillagos séfek, top borászok, bor- és gasztronómiai szakértők – a Balaton Wine & Gourmet programjainak kulcsszereplői, akikkel a nagy színpadon, exkluzív vacsorák során, vagy éppen kerekasztal beszélgetésen találkozhatnak a gasztro ünnep látogatói.

Természetesen a helyi éttermek közül is sokan kitelepülnek, így a balatonszemesi Kistücsök Étterem kínálatából is szemezgethetünk. A tulajdonos Csapody Balázs, aki huszonévesként vette át az étterem irányítását, azóta pedig eltelt közel három évtized. Az oda betérőket mindig minőségi fogásokkal várják, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Kistücsök az ország legjobb vidéki éttermei között szerepel. Csapody Balázst 2010-ben Az év étterem tulajdonosává választották, valamint a Gundel-díjat is megnyerte! Ma ő beszél kicsit arról, hogy mivel készülnek a rendezvényre!

 

A Happy Hours vendége: Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa

Adásban: 2022.09.27.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió