A hónap végén igazi gasztroünnep lesz Veszprémben!

Written by on 2022. 09. 13

A Balaton Wine & Gourmet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat legnagyobb szabású gasztronómiai vállalása, ahol nemzetközi kitekintés mellett a térség és az ország kulináris öröksége, borkészítési hagyományai és a gasztronómia egyre izgalmasabb jelene, lehetséges fejlődési útjai állnak a középpontban.

 

A helyszín a Jezsuita kolostor és Romkert lesz, amely Veszprém egyik legvonzóbb zöldterülete, a fesztiválterek közé beemelve a Kolostor különleges hangulatú belső csarnokát is. A vendégeket szeptember utolsó hétvégéjén, csütörtöktől vasárnapig várják.

 

Jönnek Michelin-csillagos séfek, top borászok, bor- és gasztronómiai szakértők – a Balaton Wine & Gourmet programjainak kulcsszereplői, akikkel a nagyszínpadon, exkluzív vacsorák során, vagy éppen kerekasztal beszélgetésen találkozhatnak a gasztro ünnep látogatói.

 

A négy napos fesztivál gazdag programkínálatával egyszerre kíván szólni a gasztronómia, a borkultúra iránt érdeklődő nagyközönséghez és a szakmai látogatókhoz is. Mindezt több helyszínen: a központi nagyszínpadon, a kolostor meghittebb belső terében vagy éppen a borszakmai sátorban. A programok mellett pedig a kiállító partnerek képviselik a régió kulináris jelenét, és várják kóstolókkal a látogatókat.

 

A gasztroünnep házigazdája Gianni Annoni gasztronómiai szakember lesz. A meghívott vendégek között ott lesz Sárközi Ákos és Tiago Sabarigo Michelin-csillagos séfek; Eiryo Kudo, aki nyolctételes menüsorral várja a japán konyha kedvelőit; Jásdi István csopaki, és Egly Márk sümegi borosgazták, valamint dr. Fiáth Attila borakadémikus.

 

A teljesség igénye nélkül: lesz sushi-show, taiko dobshow, kóstolhatunk paellát és gaspachot, faszénen készült grillételeket, és egy fantasztikus flamenco bemutatóval is készülnek a szervezők.

 

Happy Hours vendége: Tungli Péter, a Balaton Wine & Gourmet programigazgatója

Adásban: 2022.09.13.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió