A japán művész, aki életre kelti a köveket

Written by on 2020. 03. 26

Kövek mindenhol vannak – igazából a Föld is egy nagy kőszikla. Valószínűleg ez az oka annak, amiért nem kapnak annyi figyelmet és unalmasnak tartják őket. A “Stone Artist” (“Kőművész”) néven elhíresült Akie Nataka viszont máshogy vélekedik a kövekről.

A művésznő 2010 óta imádnivaló állatrajzokkal kelti életre a köveket, melyekből mára egy teljes gyűjtemény létrejött.

Akie Nataka rendkívül egyedi módon vélekedik a kövekről. Számára egy kő nem csak egyszerű alapanyag vagy vászon, amire fest. Először mindig megteszi szokásos sétáját a folyóparton, ahol olyan köveket keres, melyek valamiért megragadják a tekintetét.

“Amikor megtalálok egy követ, azt érzem, hogy a kő is megtalált engem. A köveknek megvannak a saját szándékaik, és úgy gondolom, hogy a találkozásom velük egy jel arra, hogy rájuk fessem azt, amit látok bennük” – mondja Akie. Úgy véli, hogy a kövek, akikkel kapcsolatba lépett, arra inspirálják, hogy velük dolgozzon.

A művésznő a kövek alakját mindig érintetlenül hagyja: nem simítja ki őket, nem reszeli le a szélüket, mert szeret hű maradni az őt inspiráló kövekhez.

A mű, amit létre szeretnék hozni, a kezemben születik meg a kővel való kapcsolatom gyümölcseként.”

Akie mindig azt az “életet” festi rá a kövekre, amit bennük érez. Csak akkor fejezi be a munkáját, ha azt látja, hogy a kő szemei egyenesen visszanéznek rá. “Akkor fejezem be a munkámat, ha már érzem az életet a kőben.”

A Kőművész gyűjteményének néhány darabja itt látható:

További képekért látogasd meg a Kőművész Instagram-oldalát!

Forrás


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió