A Jazzy Goldies műsorában egy kicsi budapesti mozikörkép és sok jó zene

Written by on 2022. 11. 13

A Jazzy Goldies egy órás zenei időutazás a jazz aranykorába, a 20-as évektől a 60-as évekig. A legnagyobb sikerek, a legsikeresebb előadók, kicsi kitekintéssel a divatra, a kor táncaira, stílusosan és szenvedélyesen, talpig csillámporos hangulatban, hogy amíg fő a vasárnapi húsleves, addig mindenki elrévedezhessen a régi korok – mára kicsit megfakult – báján.

  • November 13-én, 109 évvel ezelőtt került vissza a Louvre-ba Leonardo da Vinci festménye, a Mona Lisa. De hol volt addig, adódik ugye a kérdés? Két évvel azelőtt ellopták.
  •  Van, aki forrón szereti: Az első tesztvetítésen a film fogadtatása lesújtó volt, de Wilder a stúdió kérése ellenére sem változtatott a filmen. A hivatalos bemutatóra 1959 márciusában került sor New Yorkban, ahol jóval kedvezőbb fogadtatásban részesült. A film jelentős szakmai és közönségsikert aratott.
  •  Nemzeti Színház: A nemzet színházának gondolatát, már Széchenyi István az Akadémia alapításakor szorgalmazta, így:  “egy pompázatos épület felépítését a Lánchíd közelében, a pesti Duna-parton, amely méltó helyet adhatna a magyar színjátszásnak”

 

Adás: 2022.11.13. vasárnap 10 óra
Műsorvezető : Bárány Anna

A műsor itt meghallgatható:

 

 

 

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió