Minden elektromos a Jazzy Streetben

Written by on 2022. 10. 30

A Jazzy Streetben érdekes újdonságokkal, tesztautókkal és a jövő közlekedési eszközeivel segítünk átsuhanni a kellemes zenékkel tarkított utcaképen.

A Renault Megane tisztán elektromos hajtással rendelkező modelljét teszteltük. Egy fergetegesen jól vezethető, nagyon átgondoltan megépített autóval tör újabb babérok megszerzésére a francia márka. A piac egyik legracionálisabban megépített autója lett a Megane e tech. A google alapú fedélzeti rendszer kimondottan élvezetessé teszi a használatot, persze csak akkor, ha úgy használjuk, ahogy az már a mobilunknál természetes.
A hatótáv kicsit tudathasadásos állapotot ídéz elő, mert kevesebbet ír ki, mint a valósan megtehető kilométerek száma. Bizonyára érkeznek még olyan frissítések a Meganehoz, amivel nő a hatótáv és precízebb lesz a háttérben való számítás is. Az autó (túl)árazása az egyetlen, amivel egy olyan árkategóriába pozícionálták a modell jól felszerelt, erősebb változatát, ahol nagyon erősen márkafüggőnek kell lenni, hogy a kasszához járulva kifizessük a borsos árat.

Dános András úr az Opel pr vezetője, az eddigi legerősebb Grandland modellel érkezik. A GSE a hagyományos erőforrást ötvözi az elektromos hajtással, és így sikerült egy valóban sportos SUV piacra dobásával beszállni a ringbe.

Reizer Leventét, A prémium napelem kft ügyvezetőjét kérdeztük meg arról, hogy az elektromos energia árak emelkedését kiváltandó, van e lehetőség arra, hogy az elektromos autó otthoni töltése nem döntse be a villannyal való takarékossági próbálkozásainkat, és ne kelljen büntető méretű villanyszámlát fizetnünk.

Varga Zsombor, a Toyota pr vezetője a bZ3 néven piacra lépő elektromos modellt mutatja be.

A műsor végére Sárközy Klári, a női tesztrovat vezetője gördíti be a Streetre a Lexus NX Phev változatát, egy tesztindító erejéig.. de már most, az első kilométerek után igazi meglepetésnek tűnik az NX…

 

Kezdés: 2022.10.30.vasárnap, 8:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Bögös Sándor

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió