A Juh Terméktanács ügyvezető igazgatója a Happy Hours-ben

Written by on 2021. 12. 08

A Juh- és Kecske Terméktanács (spanyol testvérszervezetével közösen)  a 2018-2020 közötti időszakra vonatkozó Európai Uniós támogatást nyert a juh- és kecskehús fogyasztásának népszerűsítésére, valamint annak újrapozícionálására. A sikeresen lezajlott programot követően, egy új pályázati körben az ismét elnyert egy EU támogatású promóciós programot, így 2021-23 között tovább dolgozhat a juhtermékek fogyasztói megítélésének javításán.

Őseink étrendjében a juhhúsfélékből készült ételek igen előkelő helyet foglaltak el. Elődeink nem ok nélkül kedvelték a birkahúst. Az angol, francia, olasz, török konyha a mai napig minden tiszteletet megad neki. Ki nem hallott volna a híres angol ürücombról, olasz báránysültről, a török pilafról. Ennek ellenére napjainkban sokan fintorognak, ha birkahúsról esik szó, nagyon sokan vannak, akik egész életükben meg sem kóstolják. „Nem szeretem, mert faggyús, mert birka szaga van” – szól az előítélet. Ennek az oka valószínű a rossz előkészítés vagy elkészítési módok! Sajnos hazánkban a juhhús fogyasztás igen alacsony szintű és döntő részében a birkapörkölt fogyasztásban merül ki, holott a különböző juhhúsféleségekből nagyon sokféle és kiváló étel készíthető.

A juh napi táplálék felvételével a legelés folyamán gyógynövényeket fogyaszt, melyek az emberek ellenálló képességét is növeli a betegségekkel szemben. A juhhús egészséges, koleszterinmentes, melyet természetes környezetben állítottak elő. A bárányhús gyorsítja a lép és vese működését és segíti a fogyókúrát is.

A Happy Hours mai második vendége Dr. Kukovics Sándor, a Juh Terméktanács ügyvezető igazgatója!

Kezdés: 17:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, kép: barihus.hu

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió