A korai nyugdijba vonulás 5 előnye, amire nem számitottam

Written by on 2020. 02. 21

2012-ben úgy döntöttem, hogy abbahagyom a munkát és 34 éves koromban visszavonulok. Abban az időben már házas voltam és 3 millió dollárral rendelkeztem, ami évente még 80,000 dollárral növekedett befektetésekből.

Nem volt könnyű döntés. Nagyon jól fizető munkám volt a befektetési banki ügyintézésben és azt mondták, hogy felelőtlenség tőlem ilyen fiatalon otthagyni egy ilyen ‘biztonságos’ munkát. De 11 évig voltam a cégemnél és egyszerűen belebetegedtem a túlórázásba, a belső irodai szabályozásba, az értelmetlen találkozókba és a végtelen stresszbe (amely a 2008-as pénzügyi válság után csak súlyosbodott).

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a korai nyugdíjba vonulás úgy alakult, ahogy vártam. (…) De az eddigi tapasztalataim alapján több a pozitív, mint a negatív. Közel 7 év alatt az életminőségem olyan hatalmas mértékben javult, amit soha nem gondoltam volna, hogy lehetséges.

1. Az öregedésem lelassult

Az első ősz hajszálaim 33 éves koromban jelentek meg és az újabbak érkezése napról napra gyorsabbnak tűnt. “Ó, megtört a gát” -gondoltam magamban.

De néhány évvel a nyugdíjba vonulás után az őszülés egyszer csak megállt. A szemeim alatt lévő táskák eltűntek. Fiatalabbnak éreztem magam. A nem dolgozás csökkentette a stresszt és javította a mentális egészségemet

2. Teljes mértékben az apaságra tudtam koncentrálni

A feleségemmel amíg dolgoztunk, mindketten túl kimerültek voltunk ahhoz, hogy gyereket vállaljunk. De egy évvel a korai nyugdíjba vonulásomat követően mindketten úgy döntöttünk, hogy itt az ideje.

2017-ben megszületett kisfiunk, aki megadta a korai nyugdíjba vonulás értelmét. Most minden nap izgatottan ébredek, hogy átöleljem és órákig játsszak vele.

3. Krónikus fájdalmaim elmúltak

Mikor még dolgoztam folytonos hátfájásban szenvedtem, amit a hosszú ideig tartó egy helyben való ülés okozott. Évekig nem tudtam művelni a kedvenc sportjaimat, mert a hátam mozgatása elképesztő fájdalommal járt.

Miután abbahagytam az egész napos ülést, az kissé enyhítette a fájdalmat, de arra is motivált, hogy jobban vigyázzak az egészségemre. 10 hónapos kemény munka és egészséges táplálkozás után hihetetlen módon eltűnt a fájdalom.

4. Önellátóvá váltam

Most, hogy több időm van a körülöttem lévő dolgokkal foglalkozni, már nem kell hívnom senkit a karbantartási problémák megoldására. Ha szivárog a WC, akkor csak megnézek egy rövid Youtube videót róla és megtanulom, hogyan javítsam meg egyedül. Az önellátás egy rettentően fontos képesség, amellyel rengeteg pénzt takarítottam meg a ház karbantartásával kapcsolatosan.

5. Pozitívabban látom a világot

A pénzügyben végzett munkám miatt nagyon sok mindennek nem láttam a pozitív oldalát. A fárasztó túlórázás a vidám embert idővel egy morgó öregemberré változtatja.

A korai nyugdíjba vonulás megtanította nekem, hogy abba kell hagyni a boldogság üldözését. Helyette meg kell találni a boldogságot, az örömöt és az értelmet a JELENBEN.

Sam Dogen 13 évet dolgozott a banki befektetésekben, majd elindította a Financial Samurai-t, a személyes, pénzügyekkel foglalkozó weboldalát.

Források: 1 2

 


Continue reading

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió