A Kulthálóval erősítik Bakony-Balaton régió művészeti életét

Written by on 2022. 10. 03

A  kezdeményezéshez a Salföldi Bánya csapata is csatlakozott már.  A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) keretein belül jön létre a Kultháló, amely kapcsolatot képez művész és befogadó között.

( fotó: Körösi Tamás)

A  program célja a (mikro)regionális művészeti és kreatív-ipari alkotóközösségek támogatása.

A tervek szerint a  Kultháló bázisai révén  mindenki számára elérhetővé válnak a Bakony-Balaton régió rejtetebb, láthatatlanabb kulturális értékei is.

A bázisok segítik a helyi művészek és a közösség közötti kapcsolat erősítését,  a lokálpatrióta életérzés kialakítását.

Szintén „kulthálós” már a Salföldi Bánya, ahol koncertek, színházi események, irodalmi estek és közösségi programok várják a közönséget.  Arról, hogy itt korábban homokbánya működött, a régi őrlőépület tanúskodik. Sokáig elhagyottan állt, állapota kezdett leromlani, majd tavaly, a Bánya-projekt keretén belül új életet és funkciót kapott.

A Bánya kulthálóbázisként vesz részt a Veszprém–Balaton 2023 programban.
A szervezők olyan interaktív, a látogatók bevonásával megvalósuló programokat álmodtak meg ide, ahol a közönség részt vehet az alkotásban. Az is szempont volt, hogy „a Káli-medence hangulatához illő összkép alakuljon ki, és megjelenítsék mindazt a sokféleséget, kreativitást, alkotó szellemet, ami az itt élőket jellemzi. Mindezek mellett pedig gasztronómiai különlegességekkel, helyi borokkal is várják  a látogatókat.

 

 

A Happy Hours vendége: Garancsi Ágnes, a salföldi  Bánya Kulthely munkatársa, projektmenedzsere

Adásban: 2022.10.03.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió