A Kulthálóval erősítik Bakony-Balaton régió művészeti életét

Written by on 2022. 10. 10

A kezdeményezéshez a Magyarpolányi Nemzetközi Művésztelep is csatlakozott már. A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) keretein belül jön létre a Kultháló, amely kapcsolatot képez művész és befogadó között.

A program célja a (mikro)regionális művészeti és kreatív-ipari alkotóközösségek támogatása.

A tervek szerint a Kultháló bázisai révén mindenki számára elérhetővé válnak a Bakony-Balaton régió rejtetebb, láthatatlanabb kulturális értékei is.

A bázisok segítik a helyi művészek és a közösség közötti kapcsolat erősítését, a lokálpatrióta életérzés kialakítását.

Szintén „kulthálós” már a Magyarpolányi Nemzetközi Művésztelep. A Bakony déli lejtőin, egy zsáktelepülésen működik az egész régió egyik legaktívabb művészközössége. Mintha ezen a helyen a művészek tevékenysége és életformája másként: méltóbban és intenzívebben volna beágyazva a közösség életébe, mint a megszokott.

A nagy hagyományokra visszatekintő Művésztelep tagjai köré csoportosulva a helyi alkotóközösség már nemcsak a kortárs képzőművészet, de az alternatív színház, az intermedialitás és a vizuális kultúra digitális tartományai felé is tájékozódik, amikor KOR-TÁRS A MŰVÉSZETEKBEN című programsorozatával Kultháló bázisként fordul oda a közönséghez.

 

A Happy Hours vendége: Csabai Tibor grafikusművész, a Magyarpolányi Nemzetközi Művésztelep vezetője 

Adásban: 2022.10.10.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió