A Kulthálóval erősítik Bakony-Balaton régió művészeti életét

Written by on 2022. 09. 26

A kezdeményezéshez a Babel Camp csapata is csatlakozott már. A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) keretein belül jön létre a Kultháló, amely kapcsolatot képez művész és befogadó között.

 

A program célja a (mikro)regionális művészeti és kreatív-ipari alkotóközösségek támogatása.

Az önszerveződő alkotóközösségek egy sajátos, csak az adott helyre jellemző balatoni identitás eddig ismeretlen dimenzióit nyitják meg és teszik átélhetővé. Ehhez nyújtanak teret a Kultháló bázisok. Az összművészeti jellegű eseménysorozatok, workshopok és fórumok kapcsolódásokat, átjárókat és összefüggéseket kínálnak fel egymástól látszólag távoli szereplők között.

A tervek szerint a Kultháló bázisai révén mindenki számára elérhetővé válnak a Bakony-Balaton régió rejtetebb, láthatatlanabb kulturális értékei is.

A bázisok segítik a helyi művészek és a közösség közötti kapcsolat erősítését, a lokálpatrióta életérzés kialakítását.

A Kultháló VEB2023 program egy olyan összművészeti, a Bakony-Balaton régiós értékeire építkező hálózatot kíván létrehozni, mely a minőségi, kulturális kikapcsolódás lehetőségével egész évben vonzó turisztikai célpontot jelent a közönség számára.

A Babel Camp egy öt és fél hektáros park közepén található Balatonbogláron, ahol panzió, apartmanok és egy hostel is várja a kikapcsolódni vágyókat. A vendégek kiszolgálásáról egy “Romkocsma”, és egy “Pince klub” is gondoskodik, ahol rendszeresen különböző stílusú zenekarok lépnek fel. A Kulthálóhoz való csatlakozásról, az eddigi rendezvényekről – mint például a júliusban megtartott Babelsound Fesztivál-, valamnt a jövőbeni tervekről is beszél a mai Happy Hours-ban Nagy Géza, a Babel Camp Kft.

 

A Happy Hours vendége: Nagy Géza, balatonboglári Babel Camp Kft. ügyvezetője

Adásban: 2022.09.26.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió