A legendás jazzista, Gonda János hagyatéka is hozzáférhető a FSZEK-ben

Written by on 2022. 02. 04

Új szolgáltatások, programok a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban! A legendás jazzista, Gonda János hagyatéka is hozzáférhető.

A tavalyi korlátozások ellenére kétmillió művet kölcsönöztek az olvasók. Tavaly több mint 55 ezer mű került a könyvtár polcaira, idén pedig jóval több újdonság beszerzésére nyílik majd mód. Újítás, hogy idén sok más adatbázis mellett valamennyi tagkönyvtárban online elérhető több száz napilap, folyóirat, magazin, akár otthonról is.

Tavaly nyár óta fogadja vendégeit az Ötpacsirta Szalon a Pálffy-palotában, 18 sikeres, elsősorban zenei programot szerveztek. Januárban Gonda Jánosra emlékeztek itt barátai, pályatársai. Ennek apropóját az adta, hogy a jövőben kutathatóvá válik a FSZEK Zenei Gyűjteményében a tavaly márciusban elhunyt magyar jazzélet kiemelkedő egyénisége, Gonda János hagyatéka.

A kitűnő zeneszerző halála előtt a könyvtárnak adományozta gazdag hagyatékát, ami kéziratos és nyomtatott kottákból, feljegyzésekből, levelekből, fényképekből, könyvekből, hanglemezekből, CD-kből, videofelvételekből, kazettákon és orsós magnószalagokon rögzített

A kisebb fejlesztések is kedvező fogadtatásra találnak: már 31 helyen biztosít a könyvtár biciklitárolót, több helyütt szelektív hulladékgyűjtők kerültek kihelyezésre. A péntek délutáni Happy Hours vendége Dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

További infó, kép: fszek.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió