A ma négy éve elhunyt Fábián Julira emlékezünk egész nap, a 90.9 Jazzy-n

Written by on 2021. 12. 16

Ma négy éve annak, hogy az ország elvesztette az egyik legkülönlegesebb hangú és lelkű énekesnőjét. A mai napunk rendhagyó lesz, egész nap Fábián Julira emlékezünk. Viszont keseregni nem szeretnénk, hiszen Juli is maga volt az életöröm, az életigenlés, a vitalitás. A 90.9 Jazzy Rádió mai napjának minden órájában megidézzük a csodálatos énekesnőt egy-egy dal formájában.

Kép: Fábián Juli Emlékoldal, Kovács Tibor

Ma négy éve annak, hogy Fábián Juli 2017. december 16-án, mindössze 37 évesen hunyt el rákbetegségben. A szakma és a közönség által az egyik legtöbbre tartott magyar énekesnő 2007-ben és 2008-ban a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. A jazz és a pop műfajában számos sikeres produkció részese volt: szerepelt az Erik Sumo Bandben, a Barabás Lőrinc Eklektricben, de készített lemezt a Fábián Juli Jazz Riff-fel, Sárik Péter zongoristával és Zoohackerrel is.

Fábián Juli egy interjúban a következőket mondta: “Gyerekkoromban sokat álmodoztam, hogy ha felnövök, írónő leszek, színésznő, meg énekesnő. A zene a család életében amúgy is kiemelt szerepet töltött be, az egyik nővérem csellózott, a másik hegedült, én zongorázni tanultam. A szüleim elég vegyes zenéket hallgattak, jártunk táncházba, otthon felváltva szólt a folk, a klasszikus és a minőségi popzene. Legkevésbé a jazz.” Aztán mégis ennek a stílusnak lett itthon az egyik legkülönlegesebb művésze.

A mai napon biztosan elhangzik az Otto, a SoulCords, a Lallaley, a Fresh and Fool, a Girly és a Relax, de máig sosem hallott történeteket és érdekességeket is mesélünk az énekesnőről.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió