A metaverzum kütyüi – Happy Hours

Written by on 2022. 02. 11

A Facebook októberi bejelentése óta már az is megismerte a Metaverzum szót, aki eddig hallani sem akart a végtelen virtuális világról, amit számítógépek generálnak.

A techóriások sorra szállnak bele a VR-alapú új hálózatok létrehozásába, ami a következő években 1000 milliárd dolláros üzlet lehet, mert rohamosan nő a felhasználók száma. De mi is ez, és milyen lehetőségeket rejt? Mi mindent csinálhatunk majd a Metaverzumban? Hogyan készítik az új digitális világot? Milyen lesz az élet benne?

Nem kérdés, hogy a Facebook által fejlesztett Metaverzum és a hozzá hasonló virtuális valóság világok az idő múlásával az életünk részei lesznek. Már most több óriásvállalat bejelentette, hogy saját platformot fejleszt: jön a Disney szórakoztató világa, a Microsoft üzleti lehetőségei, a beszállítók sorába pedig beállt az egyik legnagyobb globális videokártya-gyártó, az Nvidia is. Nem kétséges, hogy a verseny hamarosan tovább fog élesedni, ami csak növeli az elvben végtelen számú felhasználási területet.

A Happy Hours vendége Szekrényi Péter “Pedro” digitális transzformációs szakértő, az Amtech tulajdonosa!

Adásban: 16:15

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió