A mikrofon mögött Mogyorósi Péter, a Happy Hours ideiglenes műsorvezetője

Written by on 2022. 01. 03

A Happy Hours című műsorunk vezetését Jazzkovács Lászlótól ideiglenesen Mogyorósi Péter, a VIP páholy műsorvezetője veszi át.

A Happy Hours helyett a következő három hónapban azzal foglalkozom majd, hogy a Jazzy Rádió 3 stream csatornájának teljes zenei kínálatát kicsit ráncba szedjem”

– olvasható Jazzkovács Facebook oldalán. A műsorvezető saját szavaival élve “éjjel-nappal zenéket fog hallgatni” a Jazzy Groove, a Jazzy Soul és a Jazzy Cool csatornák tökéletesítése érdekében. Jazzkovács továbbá arra kér mindenkit, hogy április 4-ei visszatéréséig támogassa mindenki Mogyorósi Pétert, aki a Nemes Helyettes feladatát magára vállalta.

Annak érdekében, hogy hallgatóink kicsit jobban megismerhessétek az embert a mikrofon mögött, rádiónk szerkesztősége arra kérte Mogyorósi Pétert, hogy írjon magáról egy rövid bemutatkozást. A VIP páholy műsorvezetője nem okozott csalódást.

„Verőfényes korai tavaszi napnak indult az a bizonyos 1968-ban, szokásos medrükben folytak a dolgok a budapesti Baross utcai 1-es számú női klinikán, amikor is 7 óra 32 perckor felsírt…az Édesapám, aki ekkor döbbent rá, hogy első gyermeke születése Április 1-jére esett…

Ez a nap alapjaiban határozta meg hátralévő életem és bár igyekeztem nem tudomást venni az óvodában, később a mindenféle iskolákban engem ért nemtelen, szívtelen vihogásokról és ormótlan beszólásokról születésem napja okán, egy idő után meguntam és ellentámadásba lendültem: fennen hangoztattam, hogy nekem papírom van róla – sokakkal ellentétben…-, hogy hülye lehetek! Mindazonáltal hiába igyekeztem önönmagam párhuzamba állítani a leghíresebb magyarral, nevezett Puskás Öcsi bácsival, majd kisvártatva – hogy maradjunk a ménsztrímben (sic) sokszor hangoztatott sportágnál – a kiváló válogatott kapussal, Király Gáborral, viszonylag hamar rá kellett döbbennem, hogy születésünk napját kivéve kevés a hasonlóság az említett urakkal, értsd: ők elértek valamit életükben, én a kilincset is nehezen, lévén 178 cm alacsonyra sikeredtem…

Gyermekéveim tovatűnését követően hamar kiderült, hogy vonzódom a média világához, amelyhez remek alapot jelentett a számtalan vers-, és prózamondó versenyen való részvétel. Az újságíró iskola elvégzését követően ismét visszaköszönt születésem napja, ugyanis bizonyítást nyert a közhelyszerű megállapítás, melynek értelmében: a hülyének van szerencséje…ugyanis szinte azonnal munkát kínált egy hírügynökség, kisvártatva pedig az akkoriban induló Rádió 1 mikrofonja mögött találtam magam. Innentől datálható médiaügyi pályafutásom, amely kisebb-nagyobb szünetekkel 20 éve tart. Szerkesztő-riporterként, műsorvezetőként, különböző elektronikus médiumokban (tv-k, rádiók) szívtam magamba a tudást és a tapasztalatot.

Idestova két éve tart a frigyünk a Jazzy Rádióval. Az első évben a Szóbeliben olyan, köz-, és elismert emberekkel beszélgettem, mint pl.: Frei Tamás, Bodrogi Gyula, Esztergályos Cecília, Vitray Tamás, Stohl András, Csernus Imre, illetve az azóta elhunyt Gesztesi Károly.

2021-ben némileg profilt váltottam, de persze továbbra is a stílus és szenvedély rádiója maradt a szenvedélyem. A vasárnaponként hallható VIP Páholyban számtalan olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok tisztelt meg, a teljesség igénye nélkül: Nagy Tímea, Kásás Tamás, Cseh László, Nagy László, Berki Krisztián, Görbicz Anita, Talmácsi Gábor, Lőrincz Tamás, Jónyer István, Dr. Gyarmati Andrea, vagy például Karácsonykor a MOB elnöke, Kulcsár Krisztián.

Két nagy gyerekem van: Tamara 32, Peti fiam 17 éves, és két ördög kisunokám büszke nagypapája is vagyok. A sport a szenvedélyem is, 20 évig kézilabdáztam és szintén 20 éve heti átlagban ötször járok vagy edzőterembe, vagy fallabdázni. Néhány éve szerelmes lettem, méghozzá a póker nevű kártyajátékba, amely teljesen beszippantott, online játszom, sokszor éjszakába nyúlóan és az a terv, hogy néhány év múlva, ha már nem kellek a Jazzy-nek (sem), akkor ebből egészítsem ki a nyugdíjam. Addig azonban színvonalas műsorokkal szeretném szórakoztatni a Jazzy igányes hallgatóit, akik ezentúl már nem csak vasárnaponként a VIP Páholyban hallhatják baritonomat, hanem – ideiglenesen – Jazzkovács Laci helyét is átveszem a Happy Hours-ben. Óriási lelkesedéssel és ennél is nagyobb tettvággyal várom 2022. január 3-adikát, amikor is 16 órakor én kívánok kellemes délutánt a hallgatóknak. Stílusosan és szenvedéllyel.”


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió