A múlt, jelen és jövő találkozik szombaton, az Aeropark éjszakáján

Written by on 2021. 09. 02

Szombaton jön az Aeropark éjszakája! Az este, amikor múlt, jelen és jövő találkozik a ferihegyi repülőmúzeumban.

Szombaton újra felgyúlnak a fények a történelmi pilótafülkékben, duruzsolnak a fedélzeti rádiók, közben pedig pilóták, utaskísérők és műszakiak mesélnek a gépekről, pályafutásukról. Számos látványos, interaktív programmal készül az ősz első repülős ünnepére az Aeropark, ahol a kiállított légijárművek között már egy MIG-21-es vadászgép is látható.

Idén 75 éve, hogy létrejött a Malév. Akkor még Maszovlet néven üzemelt a légitársaság, amely az 50-es években vette fel a Malév nevet. A vállalat 66 éves múltjából és a hőskorból kaphatnak ízelítőt ezen az estén az érdeklődők. Olyan repülőemberek érkeznek a múzeumba, akik annak idején az Il-18-ason, a Tu-154-esen vagy a Tu-134-esen kezdték a pályafutásukat, és az igazán nagy gépen, a Boeing 767-esen fejezték be karrierjüket.

Több főszereplője is lesz az Aeropark éjszakájának: nyár végén költözött a repülőmúzeumba Berekfürdőről az a Mig-21-es vadászgép, amely gondos felújításon esett át és a 70-es évek végén érkezett Magyarországra. Ezen a napon bárki beülhet a kabinba, és megnézheti, hogyan dolgoztak a vadászpilóták ezen a repülőgépen.

A Happy Hours mai vendége Kránitz Balázs, az Aeropark ügyvezető helyettese!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, képek: aeropark.hu

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió