A Nemzeti Galéria is várja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján

Written by on 2022. 06. 24

Az idei esemény mottója: Újragombolt hagyományok

A huszadik Múzeumok Éjszakáján a Magyar Nemzeti Galéria az “újragombolás” jegyében számos izgalmas programmal készül szombaton este.

Grandiózus időszaki tárlatuk, az Art deco Budapest, Plakátok, tárgyak, terek ( 1925-1938) című kiállítás kapcsán nem nehéz párhuzamot vonni jelenkorunk kérdéseivel és egyúttal építkezni a múlt tanulságaiból.

Poket x MNG projekt keretében fellép Henri Gonzo, a Fran Palermo együttes énekes frontembere, illetve Juhász Anna irodalmár moderálásában bemutatásra kerül a zsebkönyvek legújabb, ötvenkettedik kiadása.

Szól majd a jazz is: a zenei aláfestést egész este a Pataj György Trió szolgáltatja. A fél órás művészettörténeti előadások során a szakavatott kollégák mutatják be nagy alkotóinkat és alkotásaikat az újragombolás jegyében.

A III. emeleti kupolatér egy lounge-sarokká alakul a Múzeumok Éjszakáján, ahol kényelmes babzsákokkal várjuk a megpihenni vágyókat. A térben az este folyamán megtekinthetők a Magyar Nemzeti Galéria művészettörténeti filmjei is.

És végül, de nem utolsó sorban a város alighanem legszebb kilátásával várják a látogatókat. Ritka lehetőség, hogy a naplementét a Magyar Nemzeti Galéria kupolájából tekinthessük meg, ráadásul az év egyik leghosszabb és legszebb napján!

 

A Happy Hours vendége:Bán Blanka Sára művészettörténész, a Nemzeti Galéria kommunikációs vezetője

Adásban: 2022. 06.24. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió