A párkapcsolati erőszak ellen kampányol Balsai Móni és Thuróczy Szabolcs az Ökumenikus Segélyszervezet kisfilmjében

Written by on 2022. 02. 21

Egy EU-s statisztika szerint Magyarországon a 15 évesnél idősebb nők közel fele élt már át lelki bántalmazást a partnere részéről. Az Ökumenikus Segélyszervezet online rövidfilmeket készített a verbális és lelki bántalmazásról, melyekkel arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az erőszaknak semmilyen formája nem elfogadható egy párkapcsolatban, és hogy az érintetteknek van hova fordulniuk segítségért.

Erős érzelmekkel teli kisfilmet készített az Ökumenikus Segélyszervezet, amely a Balsai Móni és Thuróczy Szabolcs formálta karakterek közti érzelmi bántalmazásról, elszámoltatásról, parancsolgatásról és sértegetésről szól. Egy bevásárlásból éppen hazaérkező nő belső drámáját látjuk, és a rettegést, hogy ügyetlenkedésével, késlekedésével szembekerülhet bántalmazója haragjával.

A Segélyszervezet közösségi felületein most bemutatott kisfilmet további három bántalmazást ábrázoló videó követi majd, amik mind történetekből, korábbi áldozatok elbeszéléseiből születtek

A krízisambulanciákon az esetek 10%-a férfiakat is érint, az egyik filmben ezért női szereplő alakítja a bántalmazót, és egy erősnek látszó férfit sodor olyan helyzetbe, hogy sértegetés és zsarolás áldozata lehet.

Milyen is a szóbeli bántalmazás dinamikája? Mit tehetünk ellene? Ha segítségre van szükségünk, hova, kihez fordulhatunk? A hétfő délutáni Happy Hours második vendége Rácsok Balázs, az Ökumenikus Segélyszervezet szociális igazgatója!

Kezdés: 17:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

Részletek: segelyszervezet.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió