A postás, aki vicces jelmezekbe öltözik, hogy felviditsa az embereket

Written by on 2020. 03. 31

Az alkalmi kerékpáros apuka, Jon Matson talált egy ragyogó módszert arra, hogy másoknak örömet okozzon a koronavírus és a karantén idején. Az egyesült királyságbeli West Boldonban élő 39 éves postás kreatív jelmezekre cserélte egyenruháját, így a kézbesítést mindenki számára a nap legjobban várt eseményévé változtatta.

Jon új megjelenése nem csak az embereket vidítja fel, de magával is segít elfeledtetni azt a stresszt, ami azzal jár, hogy ezekben a nehéz és veszélyes időkben is dolgoznia kell.

“Alig több, mint 4 éve vagyok postás. Buszvezetőként dolgoztam korábban, tehát ez egy teljes más irány, viszont nagyon imádom ezt a munkát!” – mondja Jon. “Imádok kint lenni a friss levegőn és találkozni az emberekkel!”

Jon körülbelül 2 éve jár ugyanazon az útvonalon, tehát szinte minden “ügyfelét” ismeri. “Fantasztikus emberek” – mondja. “Szerencsés vagyok, mert arrafelé dolgozhatok, ahol lakom, így sokan a szomszédaim, mások pedig a barátaim.

Jon minibusszal szállítja ki a küldeményeket, de eddig párban dolgozott. Napi rutinja a krízis óta teljesen megváltozott, hiszen az irodába nem jár be, egyedül szállítja ki a leveleket és mindent megtesz azért, hogy minimalizálja a kontaktust. “Paulnak, a társamnak kell bemennie és saját kezűleg összekészítenie az összes levelet, majd megtöltenie a furgont. A házam elé vezet és lerakja a táskámat, onnantól indul egy munkanapom” – meséli Jon.  “Kissé magányos így, hiszen már megszoktam, hogy együtt nevetünk és viccelődünk, míg a következő házhoz érünk.”

Jon minden évben részt vesz egy jótékonysági eseményen, melynek keretében az emberek csinos ruhákban úsznak az Északi-tengerben. Emiatt otthonában volt néhány szett, ami ott hevert kihasználatlanul. Végül úgy döntött, megkérdezi a főnökét, hogy mit szólna hozzá, ha ezeket viselné a munkájához, hogy megnevettesse az embereket. Főnöke beleegyezett és az első naptól kezdve hatalmas sikereket ér el mindenki körében.

A hír gyorsan elterjedt a médiában, így az emberek már az ablakok és az ajtók előtt állva várják a postás érkeztét. Jon öltözött már szurkolólánynak és trójai harcosnak is. “Az egyetlen dolog, ami miatt most aggódnom kell, hogy kifogyok a ruhákból” – mondja.

Forrás


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió