A Sárik Péter Trió és a Kozma Orsi Quartet is fellép az idei JazzBazáron

Written by on 2021. 07. 12

„KultKoktél – Ha szomjazol a kultúrára!” szlogennel zajlik a Várkert Bazár nyári programsorozata, amelyben az idei év újdonságaként a JazzBazár üdítő zenei estjei is helyet kaptak. Kiemelkedő zenekarok váltják egymást az Öntőház udvaron, ezen a csodálatos dunai panorámával büszkélkedő koncerthelyszínen, hogy izgalmas válogatást nyújtsanak a jazz műfajából.

Idén a JazzBazár vadonatúj programsorozat, de lesz még összművészeti esemény, különböző kiállítások, könnyűzenei koncertek, táncprodukciók a Tánc a Kertben sorozat részeként, VárKERT Mozi és jóga foglalkozások, és nem maradhat ki a Várkert Irodalom több sorozata sem.

Aki felkerekedik Budapestre, annak érdemes esti sétát tennie a Várkert Bazárban, megcsodálni a dunai panorámát, a történelmi miliőt, és természetesen részt venni egy izgalmas jazz-estén.

Július 23-án elsőként az elmúlt tíz év egyik legnépszerűbb hazai formációja lép fel: a Sárik Péter Trió sokoldalú muzsikusai a közönség széles rétegét szólítják meg professzionális játékukkal az X Bartók című esten, hogy feldolgozásaikkal azokkal is megszerettessék Bartók zenéjét, akik eddig idegenkedtek tőle.

Augusztus 27-én pedig Let’s Swing… címmel a népszerű Kozma Orsi Quartet lép fel. A hazai jazzélet egyik meghatározó együttesének előadásában világslágerek csendülnek fel hamisítatlan swing feldolgozásban. Kozma Orsi a jazz műfajaiban otthonosan mozgó, egyedi hangú énekesnő-dalszerző. Az országos ismertséget a Jazz+Az zenekar hozta meg számára, később pedig a Cotton Club Singers tagjaként aratott sikereket. 2008-ban alakult zenekarát kiváló jazzmuzsikusok alkotják. A Kozma Orsi Quartet első stúdióalbuma, a Hide and seek azonnal Fonogram-díj jelölt lett jazz kategóriában, 2009-ben elnyerte a Jazzy dalverseny különdíját.

A Happy Hoursbe érkezik Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese, telefonon pedig Kozma Orsit kapcsoljuk!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: WeboldalFacebook

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió