A social media okozhat olyan függőséget, mint az alkohol vagy a szerencsejáték? L20 #1

Written by on 2021. 02. 03

Kéthetente L20 a 90.9 Jazzy Márkamonitor című műsorában. A Lounge Grouppal együttműködésben készülő sorozat első adásában Kelemen Zsolt, a Lounge Group digitális vezetője lesz a vendégünk. A beszélgetés ezúttal a socialmedia körül forog.


Fotó: Lounge Group

A social media ma már a mindennapjaink része, úgy érezzük, mintha mindig is az lett volna. Pedig maga az internet (pontosabban annak a „civil” formája) is alig húsz-egynéhány éve áll a nagyközönség rendelkezésére, a social media különböző formái pedig (a közösségi hálózatok, a blogolás, a wikik,) bő másfél évtizedes múltra tekintenek vissza. Kis történelmi áttekintéssel kezdünk, mi tekinthetünk social mediának, és mi nem az?

A világon uralkodó nagy platformok értelemszerűen globálisak. Mennyi esélye van velük szemben egy-egy lokális platformnak? És ha a platform globális, a felhasználók viselkedése is hasonló más-más országokban? Hogyan használják a social mediát mondjuk nálunk és az Egyesült Államokban? Hasonlóságok és különbségek a Lounge Group tavaly kutatás alapján. Hol tájékozódunk, milyen forrásokból tájékozódunk? Hogyan alakul egymáshoz képest a tévé és az internet szerepe? A social media okozhat olyan függőséget, mint az alkohol vagy a szerencsejáték?

Megnézzük, hogy áll nálunk a legfontosabb szakmai platform, a LinkedIn, kik használják, mire használják itthon, mik a legkiemelkedőbb topikok, hogyan alakulnak a felhasználói számok? Tényleg csak a fehérgalléros munkavállalók vannak fönt?

A műsor végén kitekintünk a 2021-es évre is, milyen trendek várhatóak a szakember szerint? Hogyan alakulhat a legnagyobb platformok helyzete? Facebook, Instagram, Tiktok, Youtubevan még bennük növekedési lehetőség? Velünk maradnak az influencerek, a celebek? Tovább növekszik a videós tartalmak aránya? Hol és hogyan fogunk kampányolni? A hagyományos televízió nagyot nőtt a covid miatt, vajon visszaelőzheti a socialmediát?

Kezdés: 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Szakács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió