A Sóletfesztivállal indul az idei Zsinagógák Hete

Written by on 2022. 08. 25

Vasárnap a  Budai Parkszínpadra várják a közönséget, ahol a délelőtti megnyitó után a Kalap Jakab zenekar, a Babka-báb társulat és a  Hot Jazz Band is fellép.

Ízelítőt kapunk három ország (Magyarország, Izrael, Líbia) hagyományos sóletjéből, lesz vegán sólet, és kóser édességeket is kóstolhatunk.

A gasztronómiai élmények mellett, a legkisebbeket a színpad melletti zöld területen egész nap ugrálóvárral, vetélkedőkkel, kézműves programokkal, a nagyobbakat óriási társasjátékokkal várjuk.

Este Zsidó filmzenei koncertet ad a Budafoki Dohnányi Zenekar.  Az esten zsidó szerzők által komponált vagy zsidó témájú filmek zenéiből hallhatnak válogatást az érdeklődők.  Így többek között felcsendül John Williams-től a Schindler listája és Az elveszett frigyláda fosztogatói, Vangelistől a Tűzszekerek, Rózsa Miklós Ben Hur-ja, Elmer Bernsteintől   A hét mesterlövész és a West Side Story dallamai is.

A Zsinagógák Hete pedig egészen szeptember hetedikéig tart, melynek keretében változatos zenei és kulturális programokkal várnak minket  Budapesten és vidéki helyszíneken egyaránt.  Megnyitják a megújult Vasvári Zsinagógát, és a debreceni Zsidóházat is átadják, mely kulturális, oktatási és hitéleti programoknak, sőt a kóser Hamsza étteremnek is otthont ad.

 

Vendég: Köves Slomó, az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija

Adásban: 2022.08.25 16:30

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió